Siirry pääsisältöön

Naistentautien päivystys, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
 • naistentaudit
 • päivystys
 • Hyvinkään sairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1, A-rakennus, P-kerros
Hyvinkää

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää

Palveluajat

ma–pe 8.00–15.00

Synnyttäjä

Päivystyspotilaat hoidetaan kellonajasta riippumatta

Ota yhteyttä oman terveyskeskuksesi kiirevastaanottoon sen aukioloaikoina. Muina aikoina soita Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117 (0€), tai synnytyssaliin 050 427 5328 (raskaana olevat)

Hyvinkään sairaalan Naistentautien päivystyksessä hoidamme kiireellistä hoitoa vaativia gynekologisia ja raskaana olevia potilaita.

kuvituskuva

Naistentautien päivystys sijaitsee sairaalan P-kerroksessa. Naistentautien päivystykseen tulet lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä terveysasemalta. Myös Hyvinkään sairaalan päivystyspoliklinikka lähettää potilaita naistentautien päivystykseen. Hätätilanteissa lähetettä ei tarvita.

Ennen päivystykseen hakeutumista soita ilmaiseen Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Hoidon tarve arvioidaan puhelimitse ja sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai saat kotihoito-ohjeet. Päivystysapu tarjoaa päivystyksellistä terveysneuvontaa ympäri vuorokauden. Puheluusi vastaavat tehtävään koulutetut sairaanhoitajat. Voit hakeutua suoraan kiireellisessä tilanteessa Hyvinkään sairaalaan päivystykseen, jos yhteyttä Päivystysapuun ei saa kohtuullisessa ajassa. Raskaana olevat asiakkaat soittavat kiireellisissä tilanteissa suoraan synnytyssaliin 050 427 5328, josta tarvittaessa pyydetään tulemaan naistentautien päivystykseen. 

Päivystysapu-puhelin palvelee sinua seuraavissa asioissa:

 • Olet hakeutumassa päivystykseen
 • Tarvitset arviota hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä
 • Tarvitset neuvoa ja ohjeita kotona tapahtuvaan hoitoon
 • Ohjaa sinut tarvittaessa oikeaan hoitopaikkaan

Päivystysapuun ei tule soittaa, kun:

 • On kyse lääkereseptin uusimisesta
 • On kyse kroonisesta, pitkittyneestä vaivasta ilman äkillistä pahenemista
 • On kyseessä henkeä uhkaava hätätilanne - soita 112
   

Sairaalat

Palvelut

Naistentautien hoito

Naistentautien yksiköissämme tavallisimpia hoidettavia ongelmia ovat vuotohäiriöt, vatsakipujen gynekologiset syyt, kudos- ja solumuutokset, laskeumat…

Naistentautien päivystys

Tavallisia naistentautien päivystyksessä hoidettavia ongelmia ovat synnytyselinten akuutit sairaudet, kuten tulehdukset ja äkilliset kiputilat.

Raskaana olevien ja synnyttäjien päivystys

Päivystämme alkuraskauden aikana Naistenklinikalla sekä Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon sairaaloissa sekä loppuraskauden aikana Naistenklinikalla sekä Espoon…

Keskenmenon hoito

Hoidamme keskenmenopotilaita ympäri vuorokauden eri naistentautien päivystyksissä ja virka-aikoina naistentautien poliklinikoilla. Keskenmeno tarkoittaa…