OLKA

 
 
Tervetuloa OLKAan! Älä jää yksin, tukea on tarjolla.
 
OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. 
Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan HUSin ja EJY ry:n yhteistyönä. Katso lyhyt video OLKA-toiminnasta.

 olka_etusivu.png


OIVA-tietopalvelu

OLKAsta saa tietoa potilasyhdistyksistä. Yhdistykset ja sairaalan yksiköt pitävät OLKA-pisteillä teemapäiviä. Teemapäivien aikataulu löytyy täältä​​​​. OLKA-pisteiden teemapäivät varataan OLKAsta. OLKAn kautta tehdään myös Meilahden kolmiosairaalan ja tornisairaalan aulatilojen varaukset.


TOIVO-tukipalvelu ja Vapaaehtoinen ILONA -palvelu

OLKA koordinoi sairaalan vapaaehtoistoimintaa. Kaikki OLKAn vapaaehtoiset on valmennettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon. Vapaaehtoiset toimivat potilaan seurana ja tukena eivätkä puutu potilaan hoitoon. Vapaaehtoiset eivät korvaa henkilökunnan työtä. Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan arkeen. ​

OLKA välittää sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen vertaistukea. Vertaistuki auttaa potilasta sopeutumaan sairauteensa ja vahvistaa omahoitoa. Lue lisää vertaistuesta Vertaistalosta​
 
Sairaalavapaaehtoisena voi toimia myös ilman omaa kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Vapaaehtoiset toimivat muun muassa aula-avustajina, juttukavereina ja leikkikavereina.


Terveysneuvontaa ja terveyspalveluja koskevissa kysymyksissä 
otathan yhteyttä terveysneuvontapuhelimeen, p. 09 87 10023.
​​​​​​​​