Vyöruusurokotetutkimus

TUTKIMUKSEEN HAETAAN VYÖRUUSUN SAIRASTANEITA YLI 50-VUOTIAITA
 
VYÖRUUSU
   
Vesirokkovirus (VZV) aiheuttaa kahta eri sairautta. Vesirokko ilmenee pian ensitartunnan jälkeen, kun taas vyöruusu ilmenee vasta myöhemmin elimistössä olevan vesirokkoviruksen aktivoituessa. Vyöruusun tyypillinen ilmenemismuoto on paikallinen toispuolinen rakkulaihottuma. Yleensä vyöruusuun liittyvä ihottuma kestää kahdesta neljään viikkoon, ja siihen liittyy tyypillisesti polttavaa tai vihlovaa kipua.
 
ROKOTE
 
Tutkimusrokote on myyntiluvallinen rokote, joka on tarkoitettu vyöruusun ja siihen liittyvien komplikaatioiden, kuten vyöruusun jälkeisen hermosäryn, ehkäisyyn 50 vuotta täyttäneille aikuisille.
 
TUTKIMUKSEN TARKOITUS
 
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on verrata vyöruusun uusiutumista vyöruusurokotteen ja lumerokotteen saaneissa tutkimusryhmissä. Tutkimuksessa annetaan kaksi annosta vyöruusurokotetta tai kaksi annosta lumerokotetta. 
Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 2-4 vuotta, ja siihen sisältyy vähintään 3 käyntiä vastaanotolla sekä kuukausittainen yhteydenotto. 
Terveystarkastus ja kaikki tutkimuskäynnit ovat tutkittavalle maksuttomia. 
Kun haluatte lisätietoa tutkimuksesta, ottakaa suoraan yhteyttä tutkimuskeskukseen. Tietojen jättäminen ei velvoita osallistumaan tutkimukseen.
 
SAATATTE SOVELTUA TUTKIMUKSEEN, JOS:
 
  • olette vähintään 50-vuotias 
  • olette perusterve 
  • olette sairastanut vyöruusun kerran aiemmin 
  • ette ole aiemmin saanut vesirokko- tai vyöruusurokotetta 
  • ette käytä vyöruusun ehkäisyyn pitkäkestoista viruslääkitystä.

 

 Ota yhteyttä

 
vaccine@hus.fi
puh. 050 311 6365