Siirry pääsisältöön

Suolistosyöpäpotilaan hoitopolku

Asiasanat:
  • peräsuolisyöpä
  • paksusuolisyöpä
  • syöpä

​Tervetuloa suolistosyöpäpotilaan hoitopolulle. Tällä sivustolla kerromme sinulle vaihe vaiheelta, miten tutkimus ja hoito etenevät.

Potilas juttelee hoitajan ja lääkärin kanssa.

Kun sinulla on todettu paksu- tai peräsuolisyöpä, tai on herännyt vahva epäily sellaisesta, saat lähetteen HUSin vatsaelinkirurgille. Saat tiedon ajanvarauksesta sekä röntgen- ja laboratoriotutkimuksista kirjeitse. Täytä mukana oleva esitietolomake ja ota se mukaan tullessasi kirurgian poliklinikalle hoidon suunnitteluun. 

Hoitoa koordinoiva sairaanhoitaja aikatauluttaa poliklinikkakäyntisi ja tarvittavat tutkimukset ja on sinuun yhteydessä puhelimitse. Tarvittaessa voit olla häneen myös itse yhteydessä. Varaa reilusti aikaa käyntipäivälle. Tapaat kirurgin, sairaanhoitajan ja anestesialääkärin. Läheisesi on tervetullut mukaan vastaanotolle. Tarvittaessa teemme myös lisätutkimuksia ja annamme suonensisäinen rautalääkkeen. 

Lue lisää Terveyskylästä:

Mikä on suolistosyöpä?

Mitä oireita suolistosyöpä aiheuttaa?

Mitä tutkimuksia tehdään, kun epäillään suolistosyöpää?


Paksusuolisyövän hoidon suunnitteluPaksusuolisyövän leikkaushoitoPeräsuolisyövän hoidon suunnitteluPeräsuolisyövän leikkaushoito
Peräsuolisyövän sädehoito

Solunsalpaaja- eli sytostaattihoito

Palliatiivinen hoito


Seuranta


Levinnyt suolistosyöpä


Suolistosyöpäpotilaan hoitoon pääsySuolistosyöpä ja -seulonta

Skip video

Toimipisteet

Kirurgian poliklinikka, Jorvin sairaala

Jorvin kirurgian poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne tullaan lähetteen perusteella kirurgiseen hoidon tarpeen arviointiin tai toimenpiteen…

Osasto K6 (vatsaelinkirurgia), Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan osastolla K6 hoidamme vatsaelinkirurgisia potilaita.

Osasto K7 (vatsaelinkirurgia), Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan osastolla K7 hoidamme vatsaelinkirurgisia potilaita.

Vatsaelinkirurginen osasto M14, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan Vatsaelinkirurgisella osastolla M14 hoidamme vaativimpia suolistosairauksia sekä umpilisäkelähtöistä syöpää sairastavia potilaita.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.