Siirry pääsisältöön

Rintasyöpäpotilaan hoitopolku

Asiasanat:
  • rintasyöpä
  • syöpäsairaudet
  • syöpä

​Tervetuloa rintasyöpäpotilaan hoitopolulle. Tällä sivustolla kerromme sinulle vaihe vaiheelta, miten tutkimus ja hoito etenevät.

Potilas ja läheinen keskustelevat lääkärin kanssa.

Jos perusterveydenhuollon puolella tai yksityislääkärillä tehdyissä tutkimuksissa vahvistuu rintasyöpä tai siitä herää vahva epäilys, saat lähetteen Rintarauhaskirurgian yksikköömme. 

Jos sinulla on kyhmy rinnassa tai muu rintasyöpään viittaava oire, hakeudu kiireellisesti mammografiaan sekä rintojen ja kainaloiden ultraäänitutkimukseen. Jos mammografiassa tai ultraäänessä todetaan epäilyttävä löydös, otetaan siitä paikallispuudutuksessa paksuneulanäyte. Jos kainalossa todetaan epäilyttäviä imusolmukkeita, tulee myös niistä ottaa neulanäyte. Nämä tutkimukset tehdään terveyskeskuksessa, työterveyshuollossa tai yksityisellä lääkäriasemalla.  

Jos paksuneulanäytteen tulos vahvistaa rintasyöpäepäilyn, terveyskeskuslääkäri, työterveyslääkäri tai yksityislääkäri lähettää sinut Rintarauhaskirurgian yksikköön. 

Jos oireesi viittaavat rintasyöpään tai löydös mammografiassa tai ultraäänitutkimuksessa on epäilyttävä, saat lähetteen Rintarauhaskirurgian yksikköön diagnoosin varmistamiseksi, vaikka tehdyissä tutkimuksissa ei syöpää löytyisikään. 

Suorana HUSista: Edistysaskelia rintasyövän hoidossa

Skip video

Toimipisteet

Syöpäkeskuksen polikliininen yksikkö ja lääkehoitoyksikkö

Syöpäkeskuksen polikliinisessa yksikössä ovat lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot ja lääkehoitoyksikössä annetaan syövän lääkehoidot.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.