Siirry pääsisältöön

Ihosyöpäpotilaan hoitopolku

Asiasanat:
  • syöpä
  • Syöpäkeskus
  • syöpäsairaudet

​Tervetuloa ihosyöpäpotilaan hoitopolulle. Tällä sivustolla kerromme sinulle vaihe vaiheelta, miten tutkimus ja hoito etenevät.

Hoitaja katsoo potilaan ihoa.

HUSissa vartijasolmuketutkimusta tai erityisosaamista kasvaimen koon tai hankalan sijainnin mukaan vaativien ihosyöpien hoito on keskitetty plastiikkakirurgian yksiköihin. Suunnittelemme hoitosi aina yksilöllisesti.

Muuttunut luomi

Muuttunut tai epäilyttävä luomi tai ihomuutos poistetaan näytteeksi terveyskeskuksessa, työterveyshuollossa tai yksityisellä lääkäriasemalla.


Lähete HUSiin

Kun ihosyöpälähetteesi saapuu HUSiin, lähete ohjataan joko ihotautien tai plastiikkakirurgian yksikköön.


Lääkärin vastaanotto

Vastaanottokäynnillä lääkäri tutkii sinut. Tutkimukseen kuuluu koko ihon tarkastaminen ja imusolmukealueiden tunnustelu.  
Leikkaus- ja vuodeosastohoito

Ihosyöpäleikkaus voidaan tehdä joko päiväkirurgisesti, jolloin kotiudut leikkauspäivänä, tai vuodeosaston kautta, jolloin kotiutumisesi suunnitellaan leikkauksen ja vointisi mukaan.


Seurannan suunnittelu

Seurannan suunnitellussa otetaan huomioon alkuperäisen kasvaimen luokitus, lisäleikkaukset ja niistä saadut kasvainkudosnäytteet sekä muut tehdyt tutkimukset ja toimenpiteet.Toimipisteet

Osasto 3 (plastiikkakirurgia), Puistosairaala

Puistosairaalan osastolla 3 hoidamme erikoisosaamista vaativia plastiikkakirurgisia aikuispotilaita.

Kirurgian poliklinikka, Jorvin sairaala

Jorvin kirurgian poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne tullaan lähetteen perusteella kirurgiseen hoidon tarpeen arviointiin tai toimenpiteen…

Osasto K4 (plastiikkakirurgia, ortopedia ja traumatologia), Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan osastolla K4 hoidamme erikoisosaamista vaativia plastiikkakirurgisia aikuispotilaita sekä vaativia ortopedisia ja tapaturmapotilaita.

Anestesia- ja leikkausosasto L, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan päiväkirurgisella leikkausosastolla L teemme ruoansulatuselimistön alueen leikkauksia, endokrinologisia leikkauksia, kuten…

Feedback

Löysitkö etsimäsi?