Siirry pääsisältöön

Huuli- ja suulakihalkioiden hoito

Asiasanat:
  • suulakihalkiot
  • Uusi lastensairaala
  • HUSUKE

Halkiohoidossa päämääränämme on saavuttaa mahdollisimman hyvä puhe, purenta ja korvan toiminta sekä korjata ulkonäöllisiä asioita.

Suulakihalkiolapsi

Lapsen ensimmäisenä ikävuotena tekemämme huulihalkion ja suulakihalkion korjausleikkaukset muodostavat halkiohoidon perustan. Vuoden ikäisen lapsen ulkonäkö on jo korjattu mahdollisimman hyväksi ja samalla usein saavutettu normaali huulen, nenän ja suulaen toiminta.

Pelkässä huulihalkiossa tai suulakihalkiossa ei välttämättä tarvita muita leikkauksia. Sen sijaan huuli-ienhalkioissa ja huuli-suulakihalkioissa tarvitaan myöhemmin lisäleikkauksia. Leikkaushoidon ohella voidaan tarvita korvien hoitoa, puheterapiaa ja oikomishoitoa sekä hammasprotetiikkaa.

Tuemme ja autamme halkioperheitä, lapsia ja nuoria halkioon liittyvissä ongelmissa. Suunnittelemme jatkoa parin vuoden välein tehtävissä määräaikaistarkastuksissa. Hoito ja seuranta jatkuvat kasvukauden loppuun asti, tarvittaessa pidempäänkin.

Ensikäynti

Synnytyssairaala tekee meille lähetteen syntyneestä lapsesta, jolla on halkio. Otamme teihin yhteyttä puhelimitse ja sovimme ensikäynnistä. Myös te voitte tai synnytyssairaalan henkilökunta voi ottaa yhteyttä Huuli- ja suulakihalkiokeskukseemme ensikäynnin ajankohdan sopimista varten.

Jo ensimmäisen yhteydenoton aikana annamme ohjausta ja tukea halkioon liittyvissä kysymyksissä ja sovimme ensikäynnin ajankohdasta.

Ensikäynti tapahtuu Puistosairaalassa Plastiikkakirurgian ja HUSUKE -poliklinikalla lapsen ollessa 3–4 viikon ikäinen. Tapaatte siellä plastiikkakirurgin ja sairaanhoitajan. Annamme tietoa halkioon liittyvistä asioista, kerromme halkiohoidosta ja annamme yleisiä käytännön ohjeita tulevia hoitojaksoja varten. Samalla tutustumme yhdessä lapsen tulevaan hoitoympäristöön. Ensikäynnillä saatte "lapsen oman kansion", joka on kirjallinen tietopaketti lapsen halkiotyyppiin liittyvästä hoidosta. Ensikäynnille on hyvä varata aikaa noin kaksi tuntia. Toimipisteet

Vuodeosasto Avaruus, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Vuodeosasto Avaruudessa hoidamme luu- ja tukielinsairauksia ja -vammoja, neurologisia ja neurokirurgisia potilaita sekä huuli- ja…

Plastiikkakirurgian ja HUSUKE -poliklinikka, Puistosairaala

Plastiikkakirurgian ja HUSUKE poliklinikka toimii Puistosairaalassa Meilahden sairaala-alueella. Tulet meille hoitoon lääkärin lähetteellä.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.