Siirry pääsisältöön

Huuli- ja suulakihalkioiden hoito

Asiasanat:
  • suulakihalkiot
  • Uusi lastensairaala
  • HUSUKE

Halkiohoidon päämääränämme on korjata ulkonäkö ja saavuttaa mahdollisimman hyvä puhe, purenta ja korvan toiminta.

Suulakihalkiolapsi

Ensimmäisenä ikävuotena tekemämme huulihalkion ja suulakihalkion korjausleikkaukset muodostavat halkiohoidon perustan. Vuoden ikäisen lapsen ulkonäkö on korjattu mahdollisimman hyväksi ja samalla usein saavutettu normaali huulen, nenän ja suulaen toiminta.

Pelkässä huulihalkiossa tai suulakihalkiossa ei välttämättä tarvita muita leikkauksia. Sen sijaan huuli-ienhalkioissa ja huuli-suulakihalkioissa tarvitaan myöhemmin lisäleikkauksia. Leikkaushoidon ohella voidaan tarvita korvien hoitoa, puheterapiaa ja oikomishoitoa sekä hammasprotetiikkaa.

Tuemme ja autamme halkioperheitä, lapsia ja nuoria halkioon liittyvissä ongelmissa. Suunnittelemme jatkoa parin vuoden välein tehtävissä määräaikaistarkastuksissa. Hoito ja seuranta jatkuvat kasvukauden loppuun asti, tarvittaessa pidempäänkin.

Ensikäynti

Synnytyssairaala tekee meille lähetteen syntyneestä halkiolapsesta. Otamme teihin yhteyttä puhelimitse ja sovimme ensikäynnistä. Myös te voitte tai synnytyssairaalan henkilökunta voi ottaa yhteyttä Huuli- ja suulakihalkiokeskukseemme ensikäynnin ajankohdan sopimista varten.

Jo ensimmäisen yhteydenoton aikana annamme ohjausta ja tukea halkioon liittyvissä kysymyksissä ja sovimme ensikäynnin ajankohdasta.

Ensikäynti tapahtuu Uuden lastensairaalan Vuodeosasto Avaruudessa lapsen ollessa 3–4 viikon ikäinen. Tapaatte plastiikkakirurgin, korvalääkärin ja sairaanhoitajan. Annamme tietoa halkioon liittyvistä asioista, kerromme halkiohoidosta ja annamme yleisiä käytännön ohjeita tulevia hoitojaksoja varten. Samalla tutustumme yhdessä lapsen tulevaan hoitoympäristöön. Ensikäynnillä saatte "lapsen oman kansion", joka on kirjallinen tietopaketti lapsen halkiotyyppiin liittyvästä hoidosta. Ensikäynnille on hyvä varata aikaa parisen tuntia. Toimipisteet

Vuodeosasto Avaruus, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Vuodeosasto Avaruudessa hoidamme luu- ja tukielinsairauksia ja -vammoja, neurologisia ja neurokirurgisia potilaita sekä huuli- ja…

Plastiikkakirurgian ja HUSUKE -poliklinikka, Puistosairaala

Plastiikkakirurgian ja HUSUKE poliklinikka toimii Puistosairaalassa Meilahden sairaala-alueella. Tulet meille hoitoon lääkärin lähetteellä.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.