Siirry pääsisältöön

Eturauhassyöpäpotilaan hoitopolku

Asiasanat:
  • eturauhassyöpä
  • syöpäsairaudet
  • syöpä

​Tervetuloa eturauhassyöpäpotilaan hoitopolulle. Tällä sivustolla kerromme sinulle vaihe vaiheelta, miten tutkimus ja hoito etenevät. 

Vanha mies hymyilee toiselle henkilölle.

Jos perusterveydenhuollossa, työterveyshuollossa tai yksityisellä lääkäriasemalla tehdyissä tutkimuksissa epäillään eturauhassyöpää, lääkäri tekee sinulle lähetteen urologian klinikalle jatkotutkimuksia varten.  

Lähetteen perusteella varaamme sinulle vastaanottokäynnin, jonka yhteydessä kliinisen tutkimuksen lisäksi otetaan yleensä neulanäytteet eturauhasesta ultraääniohjauksessa. Saat kutsun tutkimuskäynnille kirjeitse. Vastaanotto on urologian poliklinikalla joko Meilahden tai Peijaksen sairaalassa. 

Jos eturauhassyöpä on diagnosoitu jo muualla, lääkäri tekee sinulle lähetteen hoitoneuvottelua ja mahdollisia lisätutkimuksia varten HUSin Meilahden tai Peijaksen urologian poliklinikalle tai syöpätautien poliklinikalle. 

Jos avoterveydenhuollon lääkäri epäilee aiemmin hoidetun eturauhassyövän uusiutumista tai etenemistä, hän tekee lähetteen lisätutkimuksia ja hoitoja varten HUSin Meilahden tai Peijaksen urologian tai syöpätautien poliklinikalle. Hoitopaikka määräytyy asuinalueesi mukaan. 

Eturauhassyövän Käypä hoito -suositus
Toimipisteet

Syöpäkeskuksen polikliininen yksikkö ja lääkehoitoyksikkö

Syöpäkeskuksen polikliinisessa yksikössä ovat lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot ja lääkehoitoyksikössä annetaan syövän lääkehoidot.

Urologian poliklinikka, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan urologian poliklinikalla hoidamme virtsarakon ja eturauhasen sairauksia.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.