Palvelut Terveyskylässä

Terveyskylä on asiantuntijoiden ja potilaiden yhdessä kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Terveyskylä tarjoaa 

     • tietoa ja tukea kaikille kiinnostuneille
     • hoitoa potilaille ​
     • työkaluja ammattilaisille.

Terveyskylässä on sekä kaikille avointa sisältöä että omahoito-ohjelmia, etävastaanottoja ja digihoitopolkuja, joita  potilas voi käyttää Omapolku-verkkopalvelussa. Omapolulle kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä varmennekortilla.  

Terveyskylän talot


Terveyskylässä on virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin.  Talojen tietosisältö on maksutta kaikkien käytössä. Terveyskylän palveluvalikoimaan kuuluvat myös chatit, chatbotit ja oirenavigaattorit.

Terveyskylään pääsee mistä tahansa, kunhan käytössä on verkkoyhteys ja tietokone, tabletti tai älypuhelin. 


Koronabotti ja henkisen tuen ohjelma


Terveyskylän koronabotti sisältää kysymyksiä oireista, kanssakäymisestä sairastuneiden kanssa, perussairauksista sekä mahdollisesta altistumisesta. Vastausten mukaan botti arvioi koronavirustartunnan (COVID-19) todennäköisyyttä ja antaa täsmäohjeet hoitoon hakeutumisesta eri tilanteissa.  Koronabotti on pilottivaiheessa ja sitä päivitetään joka päivä viranomaisohjeiden muuttuessa.

HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan psykiatrian asiantuntijoiden suunnittelemat psyykkisen tuen sisällöt tukevat psyykkistä selviytymistä epävarmuudessa ja eristyksissä.Digihoitopolut


Digihoitopolku on digitaalinen palvelu, jonka kautta eri sairaaloiden potilaat saavat sairauteensa tai hoitoonsa liittyvää tietoa ja tukea sekä voivat pitää yhteyttä hoitavaan yksikköön. 

Digihoitopolut sisältävät esimerkiksi potilasohjeita, kuvia ja videoita, tehtäviä, kyselyjä sekä mahdollisuuden seurata omia mittaustuloksiaan, kuten painoa tai fyysistä aktiivisuutta. Palvelu täydentää perinteistä sairaanhoitoa ja vastaanottokäyntejä. 

Tarkista omasta hoitopaikastasi, saatko digihoitopolun käyttöösi hoidon, terapian tai toimenpiteen yhteydessä. Digihoitopoluille vaaditaan lääkärin lähete.Terveyskylän omahoito-ohjelmat


Terveyskylän omahoito-ohjelmat kannustavat terveyttä kohentaviin tekoihin. Omahoito-ohjelmaan tallennetut tiedot ovat vain asiakkaan itsensä nähtävissä. Elintapa- ja ravitsemushoidon ammattilaiset ovat tuottaneet ohjelmat yhdessä potilaiden kanssa.  


Terveyskylän etävastaanotto 

 
Etävastaanotto on verkossa tapahtuva vastaanotto, jossa ammattilainen ja potilas kohtaavat videoyhteydellä. Kysy omasta hoitopaikastasi, missä tilanteissa vastaanottokäynti on saatavilla videovastaanottona.

Terveyskylän etävastaanotto