Ohjeita potilaille

 
 
Tärkeät toimintaohjeet meille kaikille:

1. Pese kädet, yski ja aivasta oikein. Katso lisätietoa (THL.fi)

2.
 Jos olet vähänkin sairas, älä mene töihin, kouluun tai päiväkotiin. Älä vieraile sairaana kenenkään luona, erityisesti perussairautta sairastavan tai ikäihmisten luona.​
Katso lisätietoa (THL.fi)
      
3. 
Älä ruuhkauta päivystyksiä tai Päivystysapu 116 117 asioilla, jotka eivät vaadi kiireellistä hoitoa. Päivystysavun numeroon 116 117 soitetaan virka-ajan ulkopuolella ennen hakeutumista päivystyspoliklinikalle tai mikäli epäilee saaneensa koronavirustartunnan (COVID-19), eikä pärjää kotihoidolla. Katso, mistä saat apua muihin tilanteisiin.
 
Perussairauksia sairastaville suositellaan varovaisuutta
HUS suosittelee, että kaikki henkilöt, joilla on joku perussairaus, välttelevät mahdollisuuksien mukaan ihmismassoja ja peruuttavat sellaiset menot, jotka eivät ole heille välttämättömiä. 

Siirrä vastaanottoaika, jos sinulla on tartuntataudin oireita
On myös ehdottoman tärkeää, että potilaat eivät tule ajanvarausvastaanotoille tai toimenpiteisiin, jos heillä on jonkun tartuntataudin oireita. Sairastapauksissa tulee olla yhteydessä suoraan kyseiselle poliklinikalle. Yhteystiedot löytyvät ajanvarauskirjeestä tai yksikön nettisivuilta. Tarvittaessa yhteystiedot saa HUSin vaihteesta 09-4711.

Poliklinikoiden ajanvaraukset saattavat siirtyä
Kiireettömiä toimenpiteitä ja vastaanottoaikoja voidaan joutua siirtämään. Olemme yhteydessä potilaisiin, joita tämä koskee. Mikäli olet tulossa HUSiin vastaanotolle, toimenpiteeseen tai osastolle, vastaathan tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun.