Siirry pääsisältöön

Nuoruutta ei voi elää etänä. Käytä maskia!

Vuonna 2020 normaali tapa elää nuoruutta on muuttunut radikaalisti. Korona vei nuorilta mahdollisuuden nähdä ja kokea asioita tavalla, jolla se on aikaisemmin ollut mahdollista. Ja se jos jokin tuntuu epäreilulta. Jokailtaisia hengailuja julkisilla paikoilla tai yhteisiä juhlia kaveriporukalla kun eivät videopuhelut korvaa.

Maskigäng-kampanjan kuvassa nuoret kasvomaski päässä.

Tee omasta kaveriporukastasi #maskigäng

Olemme tottuneet kuulemaan mantraa siitä, että nuoruus täytyy elää täysillä ja ottaa ilo irti huolettomista vuosista ja merkittävistä tapahtumista, kuten päättäreistä ja wanhojen tansseista. Mitäs nyt sitten tehdään, kun tämä on meiltä riistetty? Keväällä yleiset hengailupaikat, kuten ostoskeskukset, puistot ja koulujen pihat tyhjenivät, kun jouduimme kaikki neljän seinän sisään.

Jotta vältämme saman taas, on käytettävä kasvomaskia. THL:n suosituksen mukaan kasvomaskeja tulisi käyttää julkisilla paikoilla aina, kun turvavälien säilyttäminen ei ole mahdollista.

Espoon, Vantaan ja Helsingin kaupungit yhdessä Omnian, HSL:n, HUSin ja TYKSin kanssa kannustavat kaikkia nuoria käyttämään maskia julkisilla paikoilla, sillä olemme samaa mieltä siitä, että ajatus nuoruuden elämisestä etänä on täysin mahdoton.

Miten osallistut?

Tee oma versiosi #maskigäng-videosta TikTokiin! Kirjoita TikTokin hakukenttään maskigäng ja katso muiden kaveriporukoiden videoita siitä, miten julkisilla paikoilla hengailu onnistuu myös korona-aikana. Kokoa sitten oma jengisi yhteen maskit kasvoilla, ja kuvatkaa oma versionne videosta TikTokiin käyttämällä #maskigäng-ääniraitaa.

Voit osallistua myös Instagramissa käyttämällä kampanjan #maskigäng-gifiä Instagram Tarinassasi. Kirjoita hakukenttään maskigang, ja lisää gif tarinaasi!

Kampanjassa ovat mukana seuraavat tokkaajat: Nuppu, Julia, AnnejaEllu, Jasir ja Emilia