Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Vuoden ensihoitaja auttoi pakolaisia Välimerellä

Vuoden ensihoitaja auttoi pakolaisia Välimerellä

Rajavartiolaitoksen kanssa viranomaisyhteistyötä tekevä Miika Hokkanen valittiin vuoden ensihoitajaksi.
 
Huslainen Miika Hokkanen on Vuoden ensihoitaja. Hän työskentelee Porvoon sairaalassa ensihoidon kenttäjohtajana.

Tunnustuksen perusteena on Hokkasen reilun 15 vuoden aikana tekemä poikkeuksellinen viranomaisyhteistyöura Rajavartiolaitoksen kanssa.

Vuosina 2016 - 2018 Hokkanen palveli sairaanhoitajana Euroopan raja- ja merivartioviraston, Frontexin, Poseidon-operatiossa.

Siinä Suomen rajavartiolaitos lähetti Välimerelle Merikarhu-aluksen, joka tehtävänä oli estää laitonta maahantuloa Kreikan aluevesillä. Hokkanen liittyi sairaanhoitajaksi monikansalliseen miehistöön, joka otti kiinni pakolaisveneitä ja saattoi ne viranomaisten haltuun.

ensihoitaja.jpgMatkalla Hokkasen ammattitaito punnittiin moneen otteeseen, kun merihätään joutuneita pakolaisia autettiin ja vakavasti sairastuneille pakolaisille annettiin ensihoitoa. Hokkasen tehtävänä oli myös huolehtia Merikarhun monikansallisen miehistön terveydestä.

– Merivartiohenki oli se, joka sai minut työskentelemään pitkään aluksella. Siellä apua ei tarvinnut pyytää, vaan sitä tultiin aina tarjoamaan. Sen asenteen haluaisin tuoda suomalaiseen ensihoitoonkin, Miika Hokkanen sanoo.

Ennen Poseidon-operaatiota Hokkanen on kouluttanut vuosittain merivartijoille ensiapua.

Tunnustus annetaan Hokkaselle Mikkelissä pidettävillä Suomen Ensihoitoalan liiton opintopäivillä perjantaina 12.4.2019. Hokkanen on 9. Vuoden ensihoitajaksi valittu henkilö. Valinnan tekee raati, johon kuuluvat: Ensihoidon opettajat, Suomen Anestesiologiyhdistyksen ensihoidon alajaos, Suomen Ensihoitoalan liitto, ensihoidon erikoislehti Systole ja Tehy.

Kuva: Joni Hyyryläinen​

Tulosta
12.4.2019 12:33