Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Verksamhetsställena för HUS Bilddiagnostik och tillgänglighetsinformationen finns nu på servicekartan

Verksamhetsställena för HUS Bilddiagnostik och tillgänglighetsinformationen finns nu på servicekartan

HUS Bilddiagnostik har importerat alla sina verksamhetsställen till servicekartan. För varje verksamhetsställe visas kontaktinformation, öppettider samt tillgänglighetsinformation.
 
​​Du hittar också smidigt rutter till olika platser på kartan, oavsett om du reser med kollektivtrafik, bil, cykel eller till fots.

HUS Bilddiagnostik har ca 60 verksamhetsställen i olika delar av Nyland och Kymmenedalen. För alla verksamhetsställen finns nu grundläggande information så som kontaktinformation och öppettider med på servicekartan​. Tillgänglighetsinformation finns med för Helsingfors, Vandas och Esbos verksamhetsställen. Resterande uppgifter fylls på under våren 2019.

Tidigare har det inte funnits tillgång till sådan utförlig och detaljerad information om tillgängligheten för verksamhetsställena för HUS Bilddiagnostik. Tack vare servicekartans språkversioner kan tillgänglighetsinformationen samtidigt erbjudas på svenska och engelska. 

"Vi beslutade oss för att införa servicekartan, eftersom den på ett så utmärkt sätt kan tillhandahålla tillgänglighetsinformationen. Tjänsten har också gått att anpassa till att vi har flera enheter även utanför huvudstadsregionen. Servicekartan visar nu också våra verksamhetsställen från Hangö till Fredrikshamn, berättar Kristiina Lehtinen, kundrelationschef för HUS Bilddiagnostik.

Servicekartan erbjuder också utmärkt funktionalitet för användaren. Du kan ställa in dina egna tillgänglighetsalternativ, till exempel om du tar dig fram med rullstol eller om du har en syn-eller hörselskada. Detta kommer att visa eventuella brister i tillgängligheten för verksamhetsstället. När du söker efter en rutt tar tjänsten hänsyn till restiden om du tar dig fram långsammare t.ex. med hjälp av rullstol.

Mot världens mest lättillgängliga servicekarta

Servicekartan utvecklas och underhålls av Helsingfors stad. Det är en öppen informationskanal om verksamhetsplatserna och tjänsterna i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla.

”Vi är mycket nöjda med att HUS Bilddiagnostik har importerat sina verksamhetsställen till servicekartan. Vi tror verkligen på att vi enbart genom samarbete kan skapa ännu bättre tjänster för stadsborna. Deras ärenden underlättas när vi berättar om tillgängligheten på ett ställe och på samma sätt, säger Mirjam Heikkinen, projektledare för servicekartan, för Helsingfors stad.

För närvarande arbetar vi med att förnya tekniken för servicekartan. Ambitionen är att kunna erbjuda världens mest lättillgängliga servicekarta. Arbetet baseras på laget om tillhandahållande av digitala tjänster.

Länkar:

På HUS Bilddiagnostik görs röntgenundersökningar, samt neurofysiologiska och fysiologiska undersökningar och isotop-undersökningar samt åtgärder för dessa undersökningar. Det är den största aktören inom sitt område i Finland. Det finns cirka 1300 anställda och närmare 60 verksamhetsställen. www.hns-bilddiagnostik.fi​

Tulosta
5.4.2019 13:50