Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Tuusulan terveyskeskuksen röntgen liittyy osaksi HUS-Kuvantamista 1.1.2015

Tuusulan terveyskeskuksen röntgen liittyy osaksi HUS-Kuvantamista 1.1.2015

Tuusulan kunta ja HUS-Kuvantaminen allekirjoittivat 14.11.2014 sopimuksen Tuusulan terveyskeskuksen röntgenosaston liittymisestä HUS-Kuvantamiseen.
 
Liittyminen lisää saumatonta yhteistyötä Tuusulan perusterveydenhuollon yksiköiden ja erikoissairaanhoidosta huolehtivan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) välillä.

- Tuusulan terveyskeskuksen röntgenin liittymisen myötä terveyskeskuksessa otetut röntgenkuvat ovat suoraan erikoissairaanhoidon käytettävissä, mikä nopeuttaa potilaan hoitoketjua yli organisaatiorajojen ja vähentää potilaiden turhia röntgentutkimuksia. Potilasturvallisuus ja laatu paranevat, sillä huomattavasti aikaisempaa suurempi osa kuvista lausutaan ja lisäksi diagnostinen konsultaatiomahdollisuus erikoissairaanhoidon kanssa, esimerkiksi harvinaisimmissa tapauksissa, tuo merkittävää lisähyötyä potilaan hoitoon, kertoo Tuusulan kunnan johtajaylilääkäri Jarmo Anttila.

Perusröntgentutkimuksiin ilman ajanvarausta – yli kuntarajojen
- Liittymisen myötä Tuusulan perusterveydenhuollon asiakkaat voivat halutessaan mennä perusröntgentutkimukseen mihin tahansa HUS-Kuvantamisen vapaan liikkumisen piirissä olevaan röntgeniin, kertoo HUS-Kuvantamisen toimitusjohtaja Jyrki Putkonen.

Perusröntgentutkimuksilla tarkoitetaan luuston ja keuhkojen röntgenkuvauksia sekä hampaiston panoraamakuvia. Perusröntgentutkimukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Kuitenkin on huomattava, ettei kaikissa HUS-kuvantamisen yksiköissä ole hampaiden ortopantomografia kuvantamista.

Tarkemmat tiedot röntgenyksiköistä: www.hus.fi/hae-rontgenia

Röntgentutkimukset tehdään vain lääkärin/hammaslääkärin lähetteellä. Valinnanvapaus tutkimuspaikan suhteen koskee potilaita, joille on kirjoitettu sähköinen lähete. Sähköinen lähete näkyy kaikissa HUS-Kuvantamisen toimipisteissä ja tutkimustulokset välittyvät lähettävälle lääkärille/hammaslääkärille.

Muut kuvantamistutkimukset ajanvarauksella
Tuusulalaiset voivat käydä ultraäänitutkimuksissa Järvenpään terveysasemalla tai Hyvinkään sairaalassa. Vuodeosastopotilaiden ultraäänitutkimukset tehdään Tuusulassa.

Päivystysaikaiset tutkimukset sekä mammografiat, tietokonetomografiat ja magneettitutkimukset tehdään Hyvinkään sairaalan röntgenissä. Kliinisen fysiologian ja kliinisen neurofysiologian tutkimukset tehdään HUS-alueen sairaaloissa.

Palveluntuottajan vaihdosta ja tietoliikenneyhteyksien päivityksestä johtuen Hyrylän kuvantamisyksikkö on suljettuna 29.–31.12.2014. Kiireellisessä tapauksessa lääkäri voi ohjata kuvattavaksi Hyvinkään sairaalaan.
 
Tuusulan terveyskeskuksen röntgen (1.1.2015 alkaen)
Hyryläntie 13
p. 09 8718 3855
Avoinna ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14
Perusröntgentutkimuksiin voi tulla ilman ajanvarausta. Tutkimukseen tarvitaan lääkärin/hammaslääkärin lähete.
Tulosta
3.12.2014 15:09