Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Tutkimukseen tulijan talo avattu Terveyskylään

Tutkimukseen tulijan talo avattu Terveyskylään

Terveyskylään avattu Tutkimukseen tulijan talo tarjoaa potilaille tietoa laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista. Yleisimpien tutkimusten lisäksi oma osionsa on myös lasten tutkimuksille ja tutkimuksia jännittäville.
 
Tutkimukseen.fi etusivu.JPG

Tutkimukseen tulijan talo
tarjoaa tietoa laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista. Se esittelee eri tutkimuksia ja sitä, mitä tapahtuu ennen tutkimusta, sen aikana ja tutkimuksen jälkeen. Sisältöjä on tuotettu terveydenhuollon ammattilaisten kanssa yhteistyössä, valtakunnallisesti.
 
Mukana ovat kaikki laboratorioiden ja kuvantamisen erikoisalat. Tutkimuksista kerrotaan mahdollisimman selkokielisesti ja ymmärrettävästi. Oma osionsa on lapsille, raskaana oleville sekä tutkimuksia jännittäville.
 
"Lähes kaikki suomalaiset käyvät laboratorio- ja kuvantamistutkimuksessa jossain elämänsä vaiheessa. Tutkimukseen tulijan talosta löytyy laaja tietopaketti erilaisista laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista ja niihin valmistautumisesta. Talon sisältöön kannattaa käydä tutustumassa, mikäli on tulossa tutkimuksiin tai haluaa tietoa siitä, mitä tutkimuksissa tapahtuu”, kertovat erikoissuunnittelijat Kaisa Tyni HUS Kuvantamisesta ja Marjo Tolppanen HUSLABista.
 

Osaksi Terveyskylää
 

Tutkimukseen tulijan talo avataan osaksi Terveyskylää, joka löytyy osoitteesta terveyskyla.fi. Vuosien varrella Terveyskylä on kasvanut tasaisesti ja eri sairauksiin teemoitettuja taloja on avattu jo noin 30. Kuvantaminen ja laboratoriotutkimukset ovat tärkeä osa monen sairauden diagnosointia, hoitoa ja seurantaa. Niinpä ne Terveyskylässäkin luonnollisesti linkittyvät osaksi muita taloja.

Talon ovet ovat aina avoinna

 

Tutkimukseen tulijan talon ovet ovat verkossa aina auki. Talossa voi käydä juuri silloin kun itselle sopii. Erityisesti talo on tarkoitettu laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin tuleville potilaille, heidän omaisilleen ja terveydenhuollon ammattilaisille.
 
Talon sisältöjä on koordinoinut Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, käytännössä HUS-Kuvantaminen ja HUSLAB. Sisällöt on tuotettu valtakunnallisessa yhteistyössä, mukana ovat olleet lisäksi laboratorioista ISLAB, NordLab, Fimlab ja Tyks Laboratoriot sekä kuvantamisen puolelta KYS Kuvantaminen, OYS Kuvantaminen, Tays Kuvantaminen ja Tyks Kuvantaminen.
 
Tulosta
30.8.2018 17:52