Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Tule vastaanotolle, jos sinulla ei ole koronavirusoireita / Kom till mottagningen om du inte har symtom på coronavirus

Tule vastaanotolle, jos sinulla ei ole koronavirusoireita / Kom till mottagningen om du inte har symtom på coronavirus

Ajanvarausvastaanotoille, tutkimuksiin ja toimenpiteisiin on turvallista tulla myös koronavirusepidemia-aikana. Monien sairauksien hoito ei voi odottaa ja vastaanottoajan siirtämisestä voi olla haittaa terveydellesi.
 

​Mikäli lääkäri on määrännyt laboratoriokokeita tai kuvantamistutkimuksia, käythän niissä ennen vastaanottoa. Jos sinulla on infektiosairauden oireita, älä tule ajanvarausvastaanotolle, tutkimuksiin tai toimenpiteeseen. Päivystyksissämme hoidetaan infektiopotilaita muista potilaista erillään olevissa tiloissa.
 
Jos terveydentilasi ja tutkimusten luonne sallii, voimme muuttaa vastaanoton etävastaanotoksi. Olethan tarvittaessa yhteydessä hoitavaan yksikköön.

 

Kom till mottagningen om du inte har symtom på coronavirus


Det är tryggt att komma till mottagningar på bokade tider, till undersökningar och åtgärder även under coronavirusepidemin. Behandlingen av många sjukdomar kan inte vänta och det kan skada din hälsa om mottagningstiden skjuts upp. 
 
Om din läkare har ordinerat laboratorieprov eller bilddiagnostiska undersökningar, gå på dem före mottagningen. Om du har symtom på en infektionssjukdom, kom inte till tidsbokningen, undersökningen eller åtgärden. Vår jour vårdar infektionspatienter i utrymmen som är åtskilda från andra patienter. 
 
Om ditt hälsotillstånd och typ av undersökningar tillåter det, kan vi ändra mottagningen till mottagning på distans. Kontakta vid behov den vårdande enheten.

Tulosta
29.4.2020 12:20