Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Terveyskylälle kultaa HIMSS-Elsevier-kilpailussa

Terveyskylälle kultaa HIMSS-Elsevier-kilpailussa

Voittaja julkistettiin terveysteknologian suurtapahtumassa HIMSS19:ssä Helsingissä tänään. Terveyskylä voitti Outstanding ICT Achievement-sarjan.
 

HUS_intra_terveyskyla_vaakabanneri_655x114.jpg
Digitaalisen terveydenhuollon HIMSS-Elsevier-teknologiakilpailu etsii ja palkitsee ICT-ratkaisuja, jotka parantavat huomattavasti potilaiden hoitoa ja ratkaisevat sairaaloiden suuria haasteita. 

Suomessa terveydenhuollon olisi pystyttävä tuottamaan nykyisillä resursseilla palveluita tuotantotehokkaasti yhä kasvavalle ikääntyvälle väestölle seuraavien vuosikymmenten aikana.

Tämä silmällä pitäen Terveyskylässä tuotettiin konsepti, jossa erikoissairaanhoidon henkilöstö, potilaat ja IT-asiantuntijat suunnittelevat yhdessä digitaalisen palvelun. Konsepti on otettavissa käyttöön missä tahansa terveydenhuollon organisaatiossa ja monistettavissa minkä tahansa potilasryhmän käyttöön.

  Terveyskylä ei ole pelkkä teknologia-alusta, se on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa toiminnanmuutoksen tukeminen on olennaisessa osassa, kertoo kehittämisjohtaja Visa Honkanen (HUS)  joka kävi noutamassa palkinnon HIMSSin päälavalla Helsingissä.

Voitosta Terveyskylän kanssa kilpailivat muun muassa Pohjola Sairaala ja Cambridge University Hospital.

Terveyskylää esitellään HIMSS19-terveysteknologian messuilla Helsingissä.

Mikä on Terveyskylä?

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja, Omapolku-palvelukanava, digihoitopolkuja sekä ammattilaisille suunnattu TerveyskyläPRO. 

Terveyskylässä itsenäinen tiedonhaku, omien tietojen hallinta, omahoito sekä erilaisten omaseurantamittausten tekeminen helpottuvat. Potilas saa digitaalisten palveluiden avulla aiempaa enemmän psyykkistä ja kokonaisvaltaista tukea. Ammattilainen saa tukea päätöksentekoonsa potilaan tuottaessa omaseurantatietoa ja oirearvioita.

Vuonna 2019 taloja on avoinna jo 32. Terveyskylää ylläpitävät ja kehittävät Suomen yliopistosairaalat yhteistyössä. Tutustu lisää: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi​
Tulosta
12.6.2019 15:00