Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Tervetuloa Elielinaukion röntgeniin

Tervetuloa Elielinaukion röntgeniin

HUS-Kuvantaminen avasi maaliskuun alussa uuden toimipisteen Helsingin keskustaan. Postitaloon remontoidussa Elielinaukion röntgenissä tehdään luuston ja keuhkojen perusröntgentutkimuksia, ultraäänitutkimuksia ja luuntiheysmittauksia.
 

Uudessa keskustan toimipisteessä on laajat aukioloajat ja sinne on helppo tulla. Elielinaukion röntgen on hyvien liikenneyhteyksien varrella, aivan Helsingin keskustassa. Myös omalla autolla pääsee helposti, sillä auton voi jättää kätevästi viereiseen Elielin autoparkkiin.

Tutkimuksiin voi tulla eri puolilta HUSin aluetta, kunhan on lähete kuvantamistutkimuksiin.

Keskustan toimipisteellä on poikkeuksellisen pitkät aukioloajat, sillä tutkimuksia tehdään myös ilta-aikaan ja lauantaisin. Elielinaukion röntgen on avoinna maanantaista torstaihin kello 7.30–19, perjantaisin kello 7.30–16 ja lauantaisin kello 10–16. Poikkeuksena on keskikesä (2.7.–5.8.), jolloin röntgen palvelee lyhennetyin aukioloajoin.

”Toiminta vanhassa Postitalossa on lähtenyt hyvin käyntiin. Tilat ovat osoittautuneet toimiviksi, eikä suurempia ongelmia tai ruuhkia ole ollut. Kestää oman aikansa, että uusi toimipiste tulee tutuiksi lääkäreille ja potilaille. Odotusaikamme ovat tällä hetkellä lyhyemmät kuin muualla. Parhaimmillaan teemme noin 200 tutkimusta päivässä”, kertoo koordinoiva ylilääkäri Markus Sormaala HUS-Kuvantamisesta.

Perusterveydenhuollon tutkimuksia


Elielinaukion röntgen palvelee pääosin perusterveydenhuoltoa. Luuston ja keuhkojen perusröntgentutkimuksia voi tulla ilman ajanvarausta, milloin itselle parhaiten sopii. Ultraäänitutkimuksiin ja luuntiheysmittauksiin vaaditaan ajanvaraus.

Maaliskuussa avattuun Elielinaukion röntgeniin yhdistettiin hiljattain suljetun Kätilöopiston ja Herttoniemen sairaalan kuvantamispalvelut. Malmin, Haartmanin ja Laakson sairaaloissa röntgentoiminta jatkuu entiseen tapaan.

Keskitetty asiakaspalvelu ja ajanvaraus samoissa tiloissa


Röntgenin lisäksi Elielinaukiolla toimii myös HUS-Kuvantamisen keskitetty asiakaspalvelu ja ajanvaraus. 

Viimeisen parin vuoden ajan HUS-Kuvantaminen keskittänyt ajanvaraustaan ja asiakaspalveluaan yhteen puhelinnumeroon. Keskitetty ajanvaraus palvelee sekin pääosin perusterveydenhuollon potilaita ja röntgenpisteitä eri puolilla HUS-alueetta. 

Keskitetystä ajanvarauksesta potilas voi varata ajan yhdestä numerosta riippumatta siitä, mihin yksikköön hän on menossa. Ajan voi varata sen mukaan, missä asuu, käy töissä tai sattuu liikkumaan. 

”Keskitetyn asiakaspalvelun ja röntgenin rinnakkaiselo uusissa tiloissa on sujunut hienosti. Voimme konsultoida heti röntgenhoitajia ja uusien ihmisten perehdytys on helppoa, kun pääsemme myös näyttämään käytännössä tutkimukset, joihin aikoja voi meiltä varata”, kertoo keskitetyn ajanvarauksen esimies Anni Jaukkuri HUS-Kuvantamisesta.

Elielinaukion röntgen

Elielinaukio 2 G, 3. krs (Postitalo)
avoinna ma-to 7.30-19, pe 7.30-16, la 10-16
kesällä 2.7.–5.8. ma–pe 7.30–16, la suljettu

Keskitetty ajanvaraus

ma–pe 8.00–15.30 puh. 09 471 80900

 

Ajanvaraus verkossa

 

www.hus-kuvantaminen.fi

Tulosta
5.6.2018 10:31
 

 Katso Elielin esittelyvideo!