Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Taidetta potilaiden iloksi

Taidetta potilaiden iloksi

Naistentautien osasto 11 sai viime viikolla taululahjoituksen potilaaltaan, kun Sari Nieminen luovutti maalauksensa ”I am so Beautiful” osastonhoitaja Marika Liimataiselle.
 
​Nieminen istui bussissa viime vuoden marraskuussa menossa enkeliseminaariin Valamoon, kun hän sai tietää rintasyövästään. Diagnoosin kuultuaan Niemisellä oli epätodellinen olo.

– En tahtonut uskoa, että minulla on rintasyöpä. Mietin, että oliko tapahtunut virhe.

Mammografiaan Niemisen vei kainalon ja rinnan välissä ollut kuoppa. Hänet leikattiin Kirurgisessa sairaalassa ja nyt hän on saamassa sytostaattihoitoja Naistenklinikan osastolla 11. Sytostaattihoitoja seuraa vielä sädehoidot.

Nieminen kokee saaneensa todella hyvää ja ystävällistä hoitoa. Ja koska Nieminen on taidemaalari, hän halusi lahjoittaa yhden maalauksistaan antamaan iloa myös muille potilaille.

Maalaaminen auttaa Niemistä muuttuneessa elämäntilanteessa.
– Työhuoneella käynti on terapeuttista, maalaaminen on minulle henkireikä, Nieminen miettii.

Maalaus oli alun perin mustavalkoinen ja kuvan naisella oli hiukset, mutta Nieminen
muutti tauluaan hieman kohteeseen sopivammaksi. Osaston 11 osastonhoitaja Marika Liimataisen mukaan taulu onkin osaston potilasryhmän ilmentymä.

– Maalauksessa on nainen, johon ihmiset voivat samaistua. Maalaus tuo toivoa: vaikka hiukset ovat poissa, on kauneutta ympärillä, Liimatainen sanoo.

Maalaus aseteltiin osaston yleiseen oleskelutilaan, jotta mahdollisimman monelle tulisi siitä iloa. 

                                                                                                 Sari Nieminen
Tulosta
3.3.2015 15:56