Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Suzan Ikävalko HUS:n valtuuston puheenjohtajaksi

Suzan Ikävalko HUS:n valtuuston puheenjohtajaksi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin uusi valtuusto järjestäytyi tämän aamuisessa kokouksessaan. Valtuusto valitsi puheenjohtajakseen helsinkiläisen Suzan Ikävalkon (vihr.).
 
Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Maija Anttila (sd.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi sipoolainen Ari Oksanen (kok.).

Valtuusto valitsi myös HUS:n hallituksen jäsenet. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Ulla-Marja Urho (kok.), joka johti jo kahta edellistä hallitusta. Varapuheenjohtajaksi valittiin porvoolainen Jari Oksanen (vihr.).

Valtuusto valitsi myös lautakuntien jäsenet. Kaikkien valittujen henkilöiden nimet löytyvät täältä.

Toimitusjohtaja Lindén esitteli valtuustolle sote-tilannetta

HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén esitteli valtuustolle HUS:n toimintaa ja ajankohtaisia haasteita. Hän puhui myös sote-valmisteluista.

- Me valmistaudumme tulevaan siten, että kaikki asiat menevät ”sote-suuntaan”. Teemme näin, vaikka koko sote-uudistusta ei tulisikaan. Kaikki isot asiat, kuten digitalisaatio ja kilpailukyky, tehdään ”sote-suuntaan”, Lindén sanoi.

Lindénin mukaan tilanne on nyt avoin, kun Suomen hallitus päätti kesällä siirtää sote-uudistuksen aloituksen vuodella eteenpäin.

- Vuosi sitten HUS:n hallitus antoi lausuntoja silloisista lakiesityksistä ja pystyimme aika hyvin vaikuttamaan niihin tehtyihin muutoksiin. Nyt odottelemme sitten uusia lakiesityksiä, Lindén sanoi.
Tulosta
30.8.2017 16:29