Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Potilaat kiittävät HUS:n kotidialyysiyksikön koulutustoimintaa

Potilaat kiittävät HUS:n kotidialyysiyksikön koulutustoimintaa

Uudenmaan alueella on tällä hetkellä noin 160 kotidialyysissä olevaa potilasta
 

​Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry palkitsi HYKS Vatsakeskuksen kotidialyysiyksikön henkilökunnan erinomaisesta toiminnasta. Järjestön aiemmin syksyllä tekemän jäsenkyselyn mukaan kotidialyysitoiminta ja erityisesti sen vaatima koulutustoiminta sai erinomaiset arvosanat. 

HYKS Vatsakeskukseen kuuluva nefrologian yksikkö vastaa munuaisen kroonisen vajaatoiminnan dialyysipotilaiden hoidosta koko HUS-piirin alueella. Dialyysin piirissä on tällä hetkellä noin 480 potilasta, ja heistä 160 potilasta on kotidialyysissä.

Vuosittain yksikössä koulutetaan noin 90 potilasta kotidialyysiin. Koulutus on vatsakalvodialyysimuodossa on viikon ja koti-hemodialyysissä jopa 6-8 viikon mittainen. Kotidialyysiyksikössä työskentelee kymmenen sairaanhoitajaa.

Nefrologian ylilääkärin Eero Honkasen mukaan dialyysipotilaiden hoitoa ja kotidialyysiprosessia on jo vuosia määrätietoisesti kehitetty. Kotidialyysitoiminta on aina kolmen osapuolen – potilaan, hänen omaistensa sekä hoitohenkilökunnan välistä yhteistyötä.Tulosta
10.12.2015 11:08