Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Porvoon terveysaseman röntgen ja laboratorio osaksi HUSin liikelaitoksia

Porvoon terveysaseman röntgen ja laboratorio osaksi HUSin liikelaitoksia

Porvoon kaupungin röntgenin ja laboratorion toiminta siirtyy HUS-Kuvantamiselle ja HUSLABille vuoden vaihteessa.

Liittyminen lisää saumatonta yhteistyötä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidosta huolehtivan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) välillä. 

Porvoon sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2014 talousarviovalmistelun yhteydessä päätettiin tehdä selvitys röntgenin ja laboratorion toiminnan liittämisestä HUS:n liikelaitoksiin. Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunta teki selvityksen pohjalta päätöksen liikkeenluovutuksesta kokouksessaan 26. elokuuta. 
 
Tutkimuksiin yli kuntarajojen 
 
– Röntgen ja laboratorio jatkavat toimintaansa tutuilla paikoillaan Porvoon Läntisellä terveysasemalla. Röntgenin ja laboratorion liittyminen HUS:n liikelaitoksiin tuo asiakkaille monia etuja, toteaa Porvoon terveyspalveluiden johtaja Kati Liukko.
 
Liittymisen myötä Porvoon julkisten terveyspalveluiden asiakkaat voivat valita sopivan laboratorion yli kuntarajojen noin 70 vaihtoehdosta. Myös perusröntgentutkimukseen voi mennä mihin tahansa niistä HUS-alueen röntgenyksiköistä, jotka kuuluvat vapaan liikkumisen piiriin. Perusröntgentutkimuksilla tarkoitetaan luuston ja keuhkojen röntgenkuvauksia sekä hampaiston panoraamakuvia. Perusröntgentutkimukseen voi mennä ilman ajanvarausta.
 
Porvoon Läntisellä terveysasemalla sijaitsevan laboratorion toimintaan tehdään muutoksia helmikuussa. Helmikuun alusta lähtien laboratorioon voi halutessaan varata ajan etukäteen, ja samalla laboratorion aukioloajat laajenevat. Laboratoriossa aloitetaan myös maksuttomat, lakisääteiset kohdunkaulan syöpäseulonnat (PAPA-seulonnat).
 
Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon saumaton yhteistyö
 
Röntgenkuvat ja -lausunnot sekä laboratoriotutkimuksien vastaukset ovat jatkossa suoraan sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon käytettävissä. Tämä nopeuttaa potilaan hoitoketjua yli organisaatiorajojen ja vähentää viiveitä sekä turhia tutkimuksia.
 
Porvoon terveysaseman laboratorion ja röntgenin käyttöön tulee suora HUSLABin ja HUS-Kuvantamisen asiantuntijatuki ja konsultaatiomahdollisuus. Tämä tuo merkittävää lisähyötyä potilaan hoitoon. Lisäksi radiologi lausuu kaikki HUS-Kuvantamisen kuvat. 
 
Tarkemmat tiedot röntgenyksiköistä: www.hus.fi/hus-kuvantaminen

Tarkemmat tiedot laboratorioista: www.huslab.fi

 

Tulosta
16.12.2014 12:00