Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Ohjauspalautekysely lääketieteen opiskelijoille ja erikoistuville lääkäreille

Ohjauspalautekysely lääketieteen opiskelijoille ja erikoistuville lääkäreille

 

CLES-palautekysely on avattu lääketieteen opiskelijoille ja erikoistuville lääkäreille. CLES-kyselyn (© Clinical Learning Enviroment Scale, Saarikoski M. 2002, 2008) tarkoitus on kerätä palautetta HUSissa toteutettavan lääkäriksi opiskelevien ja erikoistuvien lääkäreiden ohjauksen laadusta.
 
CLES-kysely on taustaltaan hoitotieteellinen, mutta kysely on muokattu ja validoitu sopivaksi myös lääketieteen opiskelijoille ja erikoistuville lääkäreille.
 
Tavoitteena on tarjota mahdollisimman hyvää ja laadukasta ohjausta.
 
Vaikka lääketieteen opiskelijoilta pyydetään palautetta yksittäisistä opetustilanteista, pidämme tärkeänä saada laaja, sairaalatason palaute, jonka pohjalta ohjausta voidaan kehittää.
 
Hoitotieteen puolella CLES-kysely on ollut menestys HUSissa ja opiskelijat ovat vastanneet sähköiseen kyselyyn vuodesta 2007 lähtien. Vuosittainen vastaajamäärä on noin 3500.
 
CLES-kysely on käytössä valtakunnallisesti koko Suomessa. Lisäksi se on käytössä 50 muussa maassa ja kyselystä on olemassa 32 eri kieliversiota.
 
CLES-kyselyn harjoittelu-/työyksikkö -tunnistetiedoista puuttuu päivitys vuoden 2019 HUSin organisaatioluetteloon, mutta päivitys tehdään alkuvuoden aikana. Kyselyyn on mahdollista vastata myös ruotsinkielellä.
 
Tulosta
11.1.2019 15:49