Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Naistenklinikan eilinen tulipalo vaikuttaa sairaalan toimintaan tänään

Naistenklinikan eilinen tulipalo vaikuttaa sairaalan toimintaan tänään

Synnyttäjät ohjataan edelleen pääsääntöisesti HUSin muihin synnytyssairaaloihin. Naistenklinikalla hoidetaan vain riskisynnytykset ja kiireelliset gynekologiset leikkaukset. Synnyttäjiä pyydetään soittamaan ennen sairaalaan lähtöä.
 

Palopaikan yläpuolella sijaitsevat viisi osastoa ovat edelleen kokonaan tai osittain pois käytöstä. Näillä osastoilla hoidetaan synnyttäneitä, sairaalahoitoa vaativia raskaana olevia ja naistentautien potilaita. Naistenklinikan muissa yksiköissä potilashoito on jatkunut tulipalosta huolimatta.

Tältä päivältä on peruttu suunniteltuja keisarileikkauksia, synnytysten käynnistämisiä ja gynekologisia leikkauksia. Potilaisiin on oltu yhteydessä.

”Tulipalolla on vaikutusta toimintaamme, mutta turvaamme kiireellisten potilaiden hoidon. Joitakin hoitojen siirtoja joudumme valitettavasti nyt alkuviikosta tekemään”, kertoo osastonylilääkäri Mika Nuutila Naistenklinikalta.

Evakuointi sujui suunnitelman mukaisesti ja rauhallisesti

Lähes 70 perhettä evakuoitiin Naistenklinikalta Uuteen lastensairaalaan ja Perhepesähotelliin. Tämän lisäksi potilaita siirrettiin toisiin hoitopaikkoihin Naistenklinikan sisällä ja osa kotiutui.

”Evakuointi sujui rauhallisesti ja henkilökunta toimi ammattimaisesti. Pahoittelen tulipalosta aiheutunutta häiriötä ja kiitän potilaita, heidän omaisiaan ja henkilökuntaa hyvästä toiminnasta poikkeustilanteessa”, sanoo HUSin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen.

Normaalitoimintaan palataan vaiheittain

Siirrettyjen potilaiden hoito jatkuu tänään Uudessa lastensairaalassa ja Perhepesähotellissa. Tavoitteena on, että synnytystoiminta saadaan Naistenklinikalla täyteen volyymiin lähipäivinä. Kiinteistöä tutkitaan parhaillaan ja tiedotamme tarkemmin tulipalon vaikutuksista eri yksiköiden toimintaan.

Lisätietoja tiedotusvälineille: osastonylilääkäri Mika Nuutila 050 427 1352, HUS Naistentaudit ja synnytykset

Tulosta
12.8.2019 9:59