Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Mielen oireita tai hankala elämäntilanne? Mielenterveystalo.fi-palvelu käytettävissä kirjautumatta ympäri vuorokauden

Mielen oireita tai hankala elämäntilanne? Mielenterveystalo.fi-palvelu käytettävissä kirjautumatta ympäri vuorokauden

Torstaina 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Mielenterveystalo.fi-palvelun omahoito-ohjelmat on kehitetty asiantuntemuksella ja niitä voi käyttää ilmaiseksi ja kirjautumatta ympäri vuorokauden.
 
​​Mielenterveystalo.fi-palvelun omahoito-ohjelmat tarjoavat 24/7 neuvoja ja harjoituksia arjen haasteisiin ja mielen oireisiin. Mielenterveystalon omahoito-ohjelmista hyötyvät kaikki, jotka haluavat oppia helpottamaan psyykkisiä oireitaan sekä he, jotka odottavat vastaanottoaikaansa ammattilaiselle tai ovat potilaina.  
​​
Luotettavan tiedon lisäksi ohjelmat koostuvat konkreettisista harjoituksista ja videoista, joilla esiintyvät niin psykiatrian ammattilaiset kuin psyykkisiä oireita kokeneet ihmiset. 25 omahoito-ohjelman joukosta löytyy apua esimerkiksi unettomuuteen, stressiin, ahdistuksen sekä eron ja parisuhteen hoitamiseen.

Sisällöt perustuvat tutkittuihin ja tehokkaiksi todettuihin menetelmiin ja ne on tuotettu Suomen sairaanhoitopiirien, mielenterveysjärjestöjen ja tavallisten kansalaisten yhteistyössä.

”Toinen hoitaja kännykässäni”

Hyödystä hoidon tukena kertoo traumaperäisen stressioireyhtymän kokenut Petriina Virtanen: ”Jos pelottavat ajatukset saavat minusta otteen illalla, kun hoitajaa ei enää saa kiinni, saatan etsiä kännykästäni Mielenterveystalon ahdistuksen omahoito-ohjelman. Palautan sen avulla mieleeni tärkeitä taitoja ajatusten kohtaamiseen.”

Ohjelma sisältää esimerkiksi altistusharjoituksen, huolihetkiharjoituksen ja rentoutusäänitteen.

”Mielenterveystalo on kuin toinen hoitaja kännykässäni”, Virtanen sanoo.
Myös sairaanhoitaja Anna Pulkkinen, HUSin psykiatrian konsultaatiopoliklinikalta hyödyntää Mielenterveystaloa. 

”Kohtaan ihmisiä, jotka ovat sairastuneet tai loukkaantuneet vakavasti. Keskusteluavun lisäksi voin tarjota heille esimerkiksi traumaattiseen kriisiin pureutuvaa omahoito-ohjelmaa”, kertoo Pulkkinen.

Koko Suomen Mielenterveystalo

Mielenterveystalo.fi on toiminut suomalaisten tukena jo kymmenen vuotta ja muodostunut osaksi psykiatrista hoitoa. Käyttäjämäärä ylittänee tänä vuonna 1,7 miljoonaa. 

Omahoito-ohjelmien lisäksi palvelussa voi esimerkiksi

  • selvittää psyykkistä vointiaan kyselyiden avulla ja saada suosituksia jatkotoimenpiteistä
  • löytää kotikuntansa mielenterveyspalvelutpalvelut järjestöistä sairaaloihin
  • oppia tukemaan läheisen mielenterveyttä Mielenterveys puheeksi -oppaan avulla
  • saada tietoa nettiterapioista
  • chattailla virtuaaliapuri Millin kanssa, joka ohjaa nuoria masennus- ja ahdistusoireissa oikean avun pariin (www.nuortenmielenterveystalo.fi​).Tulosta
10.10.2019 8:23