Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Malmin sairaalan korjaustyöt vaikuttavat sairaalan palveluihin

Malmin sairaalan korjaustyöt vaikuttavat sairaalan palveluihin

Malmin sairaalan rakennuksessa 2 (Talvelantie 6) aloitetaan lattioiden korjaustyöt 15.10.2019. Korjaustyöt tuovat muutoksia sairaalan palveluihin. Malmin sairaalassa on Helsingin kaupungin ja HUSin toimintoja.​​
Malmin sairaalan rakennuksen 2 lattioissa vuonna 2016 havaitun kosteuden koekorjaukset ja koekuivatukset ovat valmistuneet ja sairaalarakennuksen korjaustyöt aloitetaan tiistaina 15.10.2019.

Sairaalan sisäänkäynnit säilyvät ennallaan. Korjaustyöt tehdään rakennuksen sisällä työmaa-alueeksi rajattu alue kerrallaan. Korjaustyöt eivät vaikuta pysäköintipaikkoihin ja kulkureitteihin sairaalan ulkopuolella. 


Korjaustyöt tuovat muutoksia Malmin sairaalan palveluihin seuraavasti: 


Päivystys
​Päivystys toimii normaalisti. Päivystyksen potilaat otetaan vastaan koko ajan Malmin sairaalassa.

Päivystyspoliklinikka palvelee kiireellistä apua tarvitsevia potilaita terveysaseman ollessa kiinni. Malmin päivystyspoliklinikka palvelee ensisijaisesti yli 16-vuotiaita itäisen, kaakkoisen, koillisen ja pohjoisen Helsingin asukkaita. Kiireellisessä tilanteessa hoitoa annetaan asuinpaikasta riippumatta. 

Laboratorio ​Laboratorio palvelee maanantaista 14.10.2019 alkaen sairaalan sisääntulokerroksen B-siivessä entisissä sisätautipoliklinikan tiloissa. Muuttoaikana 11.10.–16.10. syntyviä mahdollisia jonoja voi välttää hakeutumalla näytteenottoon HUSLABin muihin toimipisteisiin. Lähetteet ovat voimassa kaikissa HUSLABin toimipisteissä. Laboratorio on avoinna muuton ja väistöajan kuten tavallisesti eli vuoronumerolla ma–pe klo 8.00–14.45 ja ajanvarauksella ma–pe klo 7.00– 14.45.

Röntgen  ​Röntgenissä tehdään ​perusröntgentutkimuksia vain sairaalan omille potilaille sekä päivystyspotilaille, joilla on lähete luuston perusröntgentutkimukseen murtumaepäilyn vuoksi. Muut potilaat ohjataan perusröntgentutkimuksiin toisiin HUS Kuvantamisen toimipisteisiin.

Ajanvarauksella tehtävät tutkimukset on siirretty pääosin muualla tehtäväksi. Ultraäänitutkimuksia ja tietokonetomografioita tehdään edelleen Malmilla. Potilaat saavat tiedon tutkimuspaikasta ajanvartauskirjeissä tai ajanvarauksen yhteydessä.

Sisätaudit   ​Malmin sisätautien poliklinikka toimii lokakuusta 2019 lähtien Herttoniemessä osoitteessa Siilikuja 1 (Herttoniemen entinen terveysasema).

Apuvälinepalvelu  ​Malmin apuvälinepalvelu muuttaa Laakson sairaalaan 1.11.2019. Jatkossa Helsingin apuvälinepalvelut löytyvät Laakson sairaalan toimipisteestä, joka on avoinna arkipäivinä klo 8–16 ja ke klo 8–18.

Apuvälineiden lainaus ja ortroosipoliklinikka 
· Lääkärinkatu 8 S, rakennus 4, 1. kerros 
· Puhelinpalvelu 09 310 47589, ma–pe klo 9–15 
 
Apuvälineiden palautus ja huolto 
· Lääkärinkatu 8 V, rakennus 4, pohjakerros 
· Puhelinpalvelu 09 310 46 837, ma–pe klo 9–12 

 
 

Korjaustyössä kuivataan ja korjataan lattioita


Malmin sairaalan rakennuksen 2 lattioiden betonilaatoissa havaittiin kosteutta vuonna 2016. Koekorjausten ja koekuivatusten valmistuttua sairaalarakennuksen korjaustyöt alkavat 15.10.2019. Rakennuksen korjauksista vastaa Helsingin kaupunki.

Kaikilla alueilla, joissa betonin kosteus on liian suuri, lattia kuivataan ja lattiamateriaali vaihdetaan. Koekuivatusten ja -korjausten perusteella yhden kerroksen betonilattioiden kuivatukseen voi mennä pisimmällään vuosi. Lattian pintamateriaalin valinnalla voidaan vaikuttaa kuivatusajan pituuteen. Materiaalien ominaisuuksien vertailu ja materiaalivalinta ovat käynnissä.  
 
Tehtyjen sisäilmatutkimusten perusteella muovimaton alta mitatulla kosteudella ei ole todettu olevan vaikutusta sairaalan sisäilmaan. Betonilaattojen kosteus on heikentänyt lattiamattojen kiinnittymistä alustaan. 

Malmin sairaalan rakennus 2 valmistui vuonna 2014. Pääurakoitsijana toimi YIT Rakennus Oy. Lisätietoja

Helsingin kaupunki 
kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen  
yksikön päällikkö Kalevi Hinkkanen 
puh. 09 310 43867, kalevi.hinkkanen@hel.fi

HUS Tilakeskus  
kiinteistöpäällikkö Eero Rahikka 
puh. 050427 3534, eero.rahikka@hus.fi
​​​
Tulosta
14.10.2019 12:11