Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Laboratoriovastaukset Postin lakon aikana

Laboratoriovastaukset Postin lakon aikana

Suurin osa laboratoriovastauksista siirtyy suoraan hoitoyksikköön sähköisten yhteyksien kautta myös Postin lakon aikana. Osa vastauksista toimitetaan kuitenkin postitse kirjeenä.
 

Postilakon aikana EKG- ja spirometriavastauksesta annetaan potilaalle kopio mukaan, mikäli vastaus toimitettaisiin normaalisti hoitoyksikköön paperilla. Mikäli hoitoyksiköllä on käytössä Weblab Clinical -laboratoriotietojärjestelmä, voi nämä vastaukset katsoa myös tästä ohjelmasta. 

Potilasasiakkaat

Muiden sairaanhoitopiirien asiakkaat (asiakkailla paperilähete)


Jos käyt näytteenotossa HUSLABin alueella, saattaa vastausten toimittaminen hoitavalle lääkärillesi viivästyä lakon takia. Mikäli haluat varmistaa tulosten saamisen, voit itse käydä hakemassa tulokset mistä tahansa HUSLABin toimipisteestä näyttämällä kuvallista henkilökorttia. Laboratorioissa on yleensä vähiten ruuhkaa iltapäivästä ja loppuviikosta. 

Yksityislääkärin lähetteellä tulevat asiakkaat
 

Vastausten saamiseksi sinun kannattaa rekisteröityä Postin OmaPosti-palveluun oma.posti.fi​, jolloin saat vastauksesi sähköisesti.  Vaihtoehtoisesti voit käydä itse hakemassa vastauksesi mistä tahansa HUSLABin toimipisteestä näyttämällä kuvallista henkilökorttia. Laboratorioissa on yleensä vähiten ruuhkaa iltapäivästä ja loppuviikosta. 

Paperituloksia vastaanottavat hoitoyksiköt
 

Mikäli käytössänne on faksi, mutta ette ole aiemmin käyttäneet sitä tulosten vastaanottamiseen, ilmoittakaa faksinumero ja asiakastunnus tai toimipisteenne nimi HUSLABin asiakasneuvontaan sähköpostitse: huslab@hus.fi. Tällöin sitoudutte huolehtimaan, että ilmoittamanne faksi sijaitsee valvotussa tilassa ja että tiedon vastaanottaminen on potilastietolain edellyttämällä tavalla varmennettu.  Voitte tiedustella tarvittaessa vastauksia numerosta p. 09 471 72579 (ma–pe klo 7.30 –15.00) 

Muut hoitoyksiköiden vastaustiedustelut
 

Osa laboratoriotuloksista kulkee postitse ennen saapumista HUSLABiin (alihankintatutkimukset tai HUSin potilaiden muualla otetut laboratoriotutkimukset). Mikäli tarvitsemanne tulos viipyy poikkeuksellisen kauan, voitte tiedustella tuloksia numerosta p. 09 471 72529 (ma–pe klo 7.30–15.00).

Tulosta
12.11.2019 11:57