Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Korkealaatuinen tutkimus on hyvän hoidon tae - lastentautien tutkimusta esitellään nyt uusilla verkkosivuilla

Korkealaatuinen tutkimus on hyvän hoidon tae - lastentautien tutkimusta esitellään nyt uusilla verkkosivuilla

Uudessa lastensairaassa tutkimus ja sairaanhoito kohtaavat. Sairaalassa sovelletaan viimeisintä tutkimustietoa lasten sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.
 

​Uusi lastensairaala on panostus tulevaisuuden lasten lääketieteeseen ja sen toiminnassa on haettu vuorovaikutusta tieteen ja yhteiskunnan välillä lapsipotilaiden ja heidän vanhempiensa näkökulmasta. Tutkimus ja opetus ovat keskeinen osa sairaalan toimintaa. Uudessa lastensairaalassa tutkitaan sairauksien syitä, kehitetään hoitoja kansainvälisessä eturintamassa sekä koulutetaan lääketieteen opiskelijoita ja erikoislääkäreitä.

-Tutkijayhteisön viimeaikaisiin saavutuksiin kuuluvat esimerkiksi diabeteksen syntymekanismien selvittäminen, harvinaissairauksien mallintaminen ihmisen pluripotenteilla kantasoluilla sekä läpimurtohavainnot harvinaissairauksien alalla. Olemme tutkimuksen huippuyhteisö, joka tavoittelee lapsipotilaiden parasta, sanoo professori Taneli Raivio.  

-Uusi lastensairaala on myös tutkimuksen osalta huippusairaala, jossa tutkijat merkittävän tautimekanismien tutkimuksen lisäksi panostavat vahvasti lasten lääketutkimukseen EU:n yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Teknologisten ja digitaalisten innovaatioiden tuominen sairaalaan on yksi uusimmista painopisteistä. Perinteinen tiede ja sairaanhoidon tutkimus- ja kehittämistoiminta kasvavat ja täydentävät toisiaan, toteaa toimialajohtaja Jari Petäjä.

Lastentautien tutkimuskeskus on aktiivinen tiedeyhteisö

Lastentautien tutkimuskeskus edustaa HUSin ja Helsingin yliopiston lastentautien tutkimusryhmiä, jotka työskentelevät pääasiassa Uudessa lastensairaalassa. Tiedeyhteisöön kuuluu noin 30 tutkimusryhmää kaikilta lastenlääketieteen eri aloilta. Lasten sairauksien parantamisessa tarvitaan kaikkien lääketieteen osa-alueiden osaajia sekä erikoisalojen ammattilaisia.

Lastentautien tutkijat tuottavat vuosittain noin 10 väitöskirjaa ja 300 vertaisarvioitua tiedeartikkelia ja tutkijoille myönnetään vuosittain tutkimuslupia noin 70 tutkimukseen. Uuden lastansairaalan tutkijalääkäreillä on kansainvälisesti arvostettu asema tutkijayhteisössä.

Lastentautien tutkimuskeskuksen uusille verkkosivuille on koottu tutkimusyhteisön työn tuloksia. Sivustolla kerrotaan esimerkiksi geenitutkimusten saavutuksista ja siitä, miten niitä sovelletaan harvinaisten sairauksien diagnostiikkaan ja uusien hoitomenetelmien kehittämiseen.

Lastentautien tutkimuskeskuksen toiminta käynnistyi elokuussa 2016, ja se koordinoi ja tukee tutkimustyötä tutkijanuran eri vaiheissa. Tutkijayhteisö tekee aktiivisesti yhteistyötä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Yhteistyökumppaneita ovat Helsingin yliopisto, HUS, Uusi lastensairaala, Academic Medical Center Helsinki, ja lasten lääketutkimusverkosto FinPedMed. Toimintaa rahoittavat HUS ja Lastentautien tutkimussäätiö.
 
Tutustu lastentautien tutkimukseen: http://www.lastentautientutkimuskeskus.fi

Tulosta
23.10.2018 12:53