Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Hoidon keskittäminen kannattaa: Kansainvälisesti arvostettu Huuli- ja suulakihalkiokeskus 70 vuotta

Hoidon keskittäminen kannattaa: Kansainvälisesti arvostettu Huuli- ja suulakihalkiokeskus 70 vuotta

​Suomessa syntyy vuosittain yli sata lasta, joilla on huuli-, suulaki- tai huuli-suulakihalkio. Näistä 90 % hoidetaan HUSin huuli- ja suulakihalkiokeskuksessa Husukessa, jonne hoitoa on valtakunnallisesti keskitetty.
 

Seitsemänkymmenen vuoden aikana Husukessa on hoidettu yli reilusti yli 8000 lasta. Hoitokäytännöt ovat vuosikymmenten saatossa hioutuneet huippuunsa. Husukesta on kasvanut kansainvälisesti arvostettu huippuyksikkö, jonka osaamiseen ja hyvään hoitoon luotetaan rajojemme ulkopuolellakin. Mm. viime talvena HUSissa leikattiin joukko tanskalaislapsia, joiden hoito olisi Tanskassa viivästynyt.

- Keskittämisen myötä on syntynyt arvokasta kokemusta toimivista hoitokäytännöistä, kertoo plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiia Pihlamaa. 

  

Monivuotinen hoito suunnitellaan
moniammatillisessa tiimissä

Huuli- ja suulakihalkiolasten hoito on monivuotinen matka. Hoidon suunnitteluun, toteutukseen ja lapsen seurantaan osallistuu iso joukko asiantuntijoita: plastiikkakirurgi, halkiohoitaja, korvalääkäri, leukojen ja hampaiston kasvuun erikoistunut hammaslääkäri, tarvittaessa suu- ja leukakirurgi sekä puheterapeutti.

Husuke toimii nykyään fyysisesti kahdessa pisteessä: lasten hoidon suunnittelu ja polikliininen seuranta tapahtuvat Husuken omalla poliklinikalla Töölön sairaalassa, leikkaushoito Uudessa lastensairaalassa.

 
Tulosta
21.9.2018 14:34