Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUS:n tietoliikenneverkon kilpailutus säästää kolme miljoonaa vuodessa

HUS:n tietoliikenneverkon kilpailutus säästää kolme miljoonaa vuodessa

HUS:n tietoliikenteen ydin HUSnet palvelee HUS:n eri palveluiden kasvavia tietoliikennetarpeita jatkossa entistä kustannustehokkaammin.
 
- Kilpailutuksella saavutettu keskimääräinen säästö on noin kolme miljoonaa euroa per vuosi, sanoo johtaja Pertti Mäkelä HUS-Tietohallinnosta.

HUSnetin toimittajaksi valittu Elisa Oyj vastaa uuden tietoliikenneverkon rakentamisesta, hallinnasta ja ympärivuorokautisesta valvonnasta. Sopimus sisältää myös käyttöönottoprojektin, jatkuvan palvelun, laitehankinnat sekä erikseen tilattavat kehitys- ja asiantuntijapalvelut.

- Uusi sopimus tuo lisää yhteyksiä varmentavia liittymiä sekä lisää valokuitutekniikkaa, mikä puolestaan  lisää siirtokapasiteettia ja parantaa tietoturvaa, sanoo tietojärjestelemäpäällikkö Kalevi Sinkko HUS-Tietohallinnosta.

HUSnet yhdistää HUS:n sairaaloiden ja muiden toimipaikkojen tietoliikenteen yhdeksi kokonaisuudeksi. Se koostuu HUSnet-runkoverkosta, -alueverkosta ja –lähiverkoista. Siinä on noin 200 verkkoliittymää, 2 200 tietoliikennelaitetta ja noin 4 500 WLAN-tukiasemaa.

HUS kilpailutti tietoliikenneverkon palvelut keväällä 2016. Elisa Oyj:n kanssa solmittu sopimus on voimassa neljä vuotta. HUS:n ja Hewlett-Packard Oy:n välinen sopimus HUSnet-verkon osalta päättyy joulukuussa.

Mikä on HUSnet?
HUS:n tietoliikenteen ydin muodostuu kolmesta verkosta:


HUSnet-runkoverkko yhdistää Hyksin, Hyvinkään, Lohjan, Länsi-Uudenmaan sekä Porvoon sairaanhoitoalueet.HUSnet-runkoverkko yhdistää Hyksin, Hyvinkään, Lohjan, Länsi-Uudenmaan sekä Porvoon sairaanhoitoalueet.

HUSnet-alueverkko muodostaa kokonaisuuden, johon on liitetty muun muassa HUSLABin ja HUS-Kuvantamisen toimipisteitä. Alueverkon käyttö mahdollistaa esimerkiksi röntgenkuvien ja laboratoriotulosten katselun HUS:n eri toimipisteistä.HUSnet-alueverkko muodostaa kokonaisuuden, johon on liitetty muun muassa HUSLABin ja HUS-Kuvantamisen toimipisteitä. Alueverkon käyttö mahdollistaa esimerkiksi röntgenkuvien ja laboratoriotulosten katselun HUS:n eri toimipisteistä.

HUSnet-lähiverkko tarkoittaa rakennusten sisäistä tietoliikenneverkkoa, jonka avulla työasemat ja erilaiset lääkintälaitteet yhdistetään HUSnet-verkkoon. Lähiverkkoa käytetään esimerkiksi silloin, kun työasemalta tulostetaan yhteiskäyttöiselle verkkotulostimelle.

Tulosta
19.8.2016 11:20