Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUSin tarkastuslautakunnan arviointikertomus julkaistu

HUSin tarkastuslautakunnan arviointikertomus julkaistu

HUSin tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 on julkaistu ja se käsitellään valtuustossa 14.6.2018.
Arviointikertomus​ sisältää 19 havaintoa ja suositusta HUSin toiminnan kehittämiseksi. 

HUS saavutti valtuuston asettamat taloudelliset tavoitteet, mutta strategisten avaintavoitteiden toteutuminen oli heikkoa. Kehittämiskohteina tarkastuslautakunta kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että hoidon arkivaikuttavuuden mittaamista tulee kehittää samoin kuin strategisten läpimurtohankkeiden projektihallintaa. Kustannustehokkuuden perusteella maksetuissa tulospalkkioissa on huomattavaa vaihtelua, asiakaspalautteiden määrä on edelleen alhainen ja apuvälinekeskuksen jonotilanne edellyttää toimenpiteitä. Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Hannu Tuominen haluaa kiinnittää huomiota myös lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan työtyytyväisyyteen: ”on merkillepantavaa, että näiden keskeisten henkilöstöryhmien halu suositella HUSia työnantajana on laskenut viime vuosina ja on alhaisempi muihin henkilöstöryhmiin verrattuna. Sote-uudistus kuitenkin toteutuessaan lisännee kilpailua juuri näistä osaajista”.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Tiina Larsson korostaa, että HUSissa tapahtui myös paljon positiivista vuonna 2017. Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon tavoitteista ja toimenpiteistä sovittiin kuntien kanssa ja HUSin strategian toimeenpanon tueksi käynnistettiin kuusi läpimurtohanketta. Terveyskylä.fi-verkkopalvelu laajeni ja sai arvostetun kansainvälisen palkinnon. 

Tarkastuslautakunnan lakisääteisenä tehtävänä on arvioida valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamista sekä toiminnan tuloksellisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. Tarkastuslautakunta raportoi huomioistaan valtuustolle vuosittain arviointikertomuksessa. 
​​​​
Tulosta
13.6.2018 8:26
 

 HUSin arviointikertomus 2017