Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUS valitsi Siltasairaalan päätoteuttajaksi SRV:n

HUS valitsi Siltasairaalan päätoteuttajaksi SRV:n

HUS:n historian suurimman rakennushankkeen päätoteuttajaksi on toukokuussa 2017 valittu SRV Rakennus Oy. Yhteistyö alkaa kesäkuun alussa.
 
Meilahden sairaala-alueelle nousevan Siltasairaalan rakennustyö ajoittuu vuosille 2018–2022 ja käyttöönotto tapahtuu vuonna 2023. Rakennustöitä edeltävän usean asiantuntijatahon yhteinen toteutussuunnittelu- ja kehitysvaihe käynnistyi vuoden 2017 alussa, johon päätoteuttaja SRV nyt liittyy mukaan. HUS:n kanssa yhteistyössä toimii jo arkkitehtisuunnittelijana neljän arkkitehtitoimiston työyhteenliittymä, rakennesuunnittelijana insinööritoimisto sekä LVIA-, sähkö- ja KSL- (kiinteät sairaalalaitteet) suunnittelijana konsulttiryhmä.

Siltasairaala toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana tavoitebudjetilla, mikä tarkoittaa, että päätoteuttajalle on asetettu laadulliset tavoitteet sekä aikataulu- ja kustannustavoite. Kehitysvaiheen aikana varmistetaan tavoitteiden saavuttaminen ja kustannusraamissa pysyminen. Siltasairaalan tavoitebudjetti on 280 miljoonaa euroa.

Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan sekä osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Rakennus yhdistetään sekä toiminnaltaan että tiloiltaan Meilahden Tornisairaalaan sekä Kolmiosairaalaan ja Syöpätautien klinikan edelleen käyttöön jääviin osiin.

Tulosta
25.5.2017 22:34