Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUS palauttaa 33 miljoonaa euroa jäsenkunnille

HUS palauttaa 33 miljoonaa euroa jäsenkunnille

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti, että viime vuonna syntynyt ylijäämä palautetaan HUS:n jäsenkunnille. Palautus on runsaat 33 miljoonaa euroa.

​Alustavat tilinpäätöstiedot vuodelta 2014 valmistuivat viime perjantaina.

- Palveluiden määrä ylitti runsaalla neljällä prosentilla talousarvion sisältämän suunnitelman, koska kysyntä kasvoi edellisestä vuodesta. Toimintakulujen hyvä hallinta toteutui koko vuodelta, ne ylittivät talousarvion vain 1,5 %, vaikka samaan aikaan toiminnan määrä kasvoi paljon enemmän. Kun huomioidaan potilasvakuutuksen poikkeukselliset kulut, vertailukelpoinen talousarvioylitys oli 1,0 %, talousjohtaja Mari Frostell sanoi hallituksen kokouksessa. 

Yhdeksän kunnan laskutus alitti talousarvion ja 15 kunnan laskutus puolestaan ylitti talousarvion.

- Tämä on erittäin hyvä lopputulos. Vaikka jouduimme potilasvakuutuksen laskennallisen arvion kanssa menemään ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan, olen erittäin tyytyväinen nyt saavutettuun lopputulokseen sekä vuoden 2014 toiminnan ja talouden toteumaan, toimitusjohtaja Aki Lindén sanoi.

Hallitus kiitti HUS:n johtoa hyvästä toiminnasta. Potilaat hoidettiin, mutta kunnille pystytään kuitenkin palauttamaan maksuja runsain mitoin.

Hallituksen kokouksen 26.1.2015 päätöstiedote


Esityslista
Tulosta
26.1.2015 13:24