Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUS on tuottanut ennätysmäisen paljon palveluja vuonna 2015

HUS on tuottanut ennätysmäisen paljon palveluja vuonna 2015

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vuoden 2015 kymmenen ensimmäisen kuukauden talouden tunnusluvut ovat valmistuneet.
 
Tunnuslukujen mukaan HUS on tuottanut tänä vuonna 4,2 prosenttia enemmän palveluja kuin vastaavana aikana vuonna 2014.
 
- Koskaan aikaisemmin HUS:n historiassa palveluiden määrä ei ole kasvanut näin paljon. Aikaisemmin se on kasvanut korkeintaan parin prosentin verran vuodessa, HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén sanoi hallituksen kokouksessa.
 
Hallitus hyväksyi osaltaan myös ensi vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman kolmelle seuraavalle vuodelle. Sekä tämän vuoden taloudellisen tuloksen että taloussuunnitelman päättää lopullisesti HUS:n valtuusto 16. joulukuuta.
 

HUS valmistautuu soteen

 
HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén pitää lähtökohtana, että Uusimaa on yksi Suomen hallituksen linjaamasta 15 sote-alueesta.
 
- Uudenmaan kunnat luovuttavat sosiaali- ja terveyspalvelunsa ja me luovutamme toimintamme tälle uudelle sote-alueelle, Lindén sanoi.

Lindén esitteli hallituksen kokouksessa mallinsa, joka on esimerkki siitä, minkälainen Uudenmaan sote-alue voisi toiminnallisesti olla.

Mallissa toimintaa johtaa vaaleilla valittu valtuusto ja hallitus sekä strategisen tason virkamiesjohto. Palvelut on järjestetty kolmeen kokonaisuuteen: Keskitetysti johdetut terveyspalvelut, alueellisesti johdetut sosiaali- ja terveyspalvelut sekä keskitetysti johdetut sosiaalipalvelut. Nämä kokonaisuudet jaetaan edelleen 12-20 toimialueeseen.

Keskitetysti johdettuihin terveyspalveluihin kuuluvat nykyiset erikoissairaanhoidon palvelut, joihin kuuluvat HUS:n sairaanhoidollisten palvelujen lisäksi laboratoriopalvelut, kuvantaminen ja lääkehoito. Lisäksi tähän kokonaisuuteen kuuluvat ensihoito ja keskitetysti järjestetyt peruspalvelut, esimerkiksi hammashuolto ja työterveyshuolto.

HUS ehdottaa Uudenmaan kunnille, että aloitettaisiin nopeasti yhteinen valmistelu tulevasta sotesta.

HUS:n hallituksen kokouksen päätöstiedote ja esityslista
Tulosta
30.11.2015 14:33