Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUS kääntää katseensa Eurooppaan tutkimus- ja innovaatioyhteistyössä

HUS kääntää katseensa Eurooppaan tutkimus- ja innovaatioyhteistyössä

EU:n ytimessä toimiva hollantilaissairaala Erasmus Medical Center ja HUS suunnittelevat tutkimus- ja innovaatioyhteistyön aloittamista.
 
​Hollantilaisen yliopistosairaalan Erasmus Medical Centerin lääkäri- ja tutkimushenkilökuntaa tulee vierailulle HUSiin huhtikuun alussa. Vierailun aikana käynnistetään keskustelut strategisesta yhteistyöstä tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Erasmus MC:n välillä. Tarkoitus on myös suunnitella lääkärien ja muun hoitohenkilökunnan koulutuksen uudistamista vastaamaan digitaalisuuden murrokseen. 

Erasmus MC ja HUS ovat molemmat osana terveydenhuollon kehittämistoiminnan alustoja, joissa yhdistyvät korkealaatuinen tutkimus, kliininen hoito ja yhteistyö yritysten kanssa. Molemmat näkevät tärkeänä digitaalisuuden, tekoälyn ja terveystietojen hyödyntämisen uusien vaikuttavien ratkaisujen kehittämisessä. 

- HUSin merkittävät avaukset kuten HUS Testbed, Helsingin Biopankki, Virtuaalisairaala 2.0 ja CleverHealth Network saavat nyt vauhtia eurooppalaisesta yhteistyöstä. Tuloksina syntyy suoraan potilashoidossa hyödynnettäviä ja vientikelpoisia ratkaisuja, sanoo tutkimusjohtaja Anne Pitkäranta.

Yliopistosairaala haluaa tukea tutkijoitaan rahoituksen saamisessa​


HUS haluaa myös kasvattaa ulkoista tutkimusrahoitustaan, ja EU:n rahoitusohjelmat tarjoavat tähän hienoja mahdollisuuksia. Pitkäjänteinen yhteistyö EU:n ytimessä toimivan hollantilaissairaalan kanssa tukee tätäkin tavoitetta. HUSissa pyritään jatkossa tukemaan entistä paremmin sekä nuoria että kokeneempia tutkija-kliinikoita rahoituksen saamisessa ja mielenkiintoisten kansainvälisten tutkimuskonsortioiden synnyttämisessä. 

- Uuden sukupolven tutkijoiden kasvattaminen ja kannustaminen ovat ehdottomia edellytyksiä sille, että tulevaisuudessakin olemme tieteen ja hoidon kärjessä maailmassa, toteaa HUSissa helmikuussa työt aloittanut tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioasioista vastaava EU-koordinaattori Suzan Ikävalko. 

Kansainvälisen yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Meilahden kampusta ja Academic Medical Center Helsinkiä maail​manluokan innovaatioalustana.

Lisätietoja: 

Tutkimusjohtaja Anne Pitkäranta, anne.pitkaranta@hus.fi, puh 040 643 0511
EU-koordinaattori Suzan Ikävalko, suzan.ikavalko@hus.fi, puh 050 583 4292 
Tulosta
6.4.2018 11:24