Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUSin Tietoaltaan potilasrekisteritiedot käytettävissä tietoportaalin kautta

HUSin Tietoaltaan potilasrekisteritiedot käytettävissä tietoportaalin kautta

Tietoportaali helpottaa aineistopyyntöjen tekemistä.
 
HUSin potilasrekisterien aineistojen toisiokäytön helpottamiseksi on nyt saatu käyttöön tietoportaali. Toisiokäyttöä sääntelee Laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä. Potilasrekisterien toisiokäyttöä on esimerkiksi potilasrekisteriin kerätyn tiedon käyttäminen tieteellisessä tutkimuksessa. Kun tutkija tarvitsee HUSin potilasrekisterien aineistoa tutkimukseensa, hän voi tehdä pyynnön helposti tietoportaalissa. Tutkimukseen tarvittava aineisto voi esimerkiksi olla potilaalle annetut diagnoosit, määrätyt lääkkeet tai tehtyjen laboratoriotutkimusten tulokset. Tietoportaali palvelee kaikissa toisiokäyttöön liittyvissä tietolupahakemuksissa.
 
Portaalin kautta tutkija voi jo ennen tutkimusluvan hakemista tiedustella, mitä erilaisia potilasrekisteritietoja Tietoaltaassa on saatavilla, ja näin saada tukea tutkimusluvan muotoiluun. Suuri osa digitaalisessa muodossa olevista HUSin potilasrekisteriaineistoista on jo saatu kerättyä HUS Tietoaltaaseen, ja uusia aineistoja tuodaan sinne jatkuvasti. Lähdeaineistot muodostuvat muun muassa eri potilastietojärjestelmien ja laaturekisterien tietokannoista. 

Uuden tietoportaalin kautta voi tiedustella ja tilata myös muita HUS Tietohallinnon Analytiikka- ja keinoälykehityspalvelut -yksikön palveluja, kuten virtuaalisia maksullisia analytiikkatyötiloja (R- tai Python-analyysityökaluille) ja HUSin toiminnan kehittämiseen tähtääviä aineisto- tai analytiikkatehtäviä.Tulosta
2.3.2020 15:45