Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUS-Kuvantamisen hinnasto 2016 - Tutkimusten keskihinnat laskevat ja tutkimusnimikkeistö selkiintyy

HUS-Kuvantamisen hinnasto 2016 - Tutkimusten keskihinnat laskevat ja tutkimusnimikkeistö selkiintyy

HUS-Kuvantamisen tutkimushinnat laskevat keskimäärin 4,2 %.
 

​Natiivitutkimusten hinnat laskevat 2,7 %. Magneettitutkimusten hintoja laskettiin useiden tutkimusten osalta jo kesäkuussa, vuoden 2016 alusta myös raajojen magneettitutkimusten hinnat laskevat. Lisäksi vartalon ja pään tietokonetomografiatutkimusten hinnat laskevat vuoden alusta.

Tutkimusten valintaa on pyritty helpottamaan selkeyttämällä tutkimusnimikkeistöä. Tutkimusten lyhytnimiä on muokattu selkeämpään ja yhteneväisempään muotoon ja lyhenteitä on avattu. Tutkimusten pitkät nimet säilyvät ennallaan.  

Radiologisten tutkimusten päivystyshinnoittelu alkaa kello 16.30

Radiologisten tutkimusten päivystyshinnoittelun alkamisajankohtaa siirretään kello 16:sta puolella tunnilla eteenpäin. Päivystysaikana (ma–pe klo 16.30–7.30, lauantai, sunnuntai ja arkipyhä) tehdystä radiologisesta päivystystutkimuksesta laskutetaan Meilahden ja Töölön röntgeneissä tutkimuksen normaalihinta korotettuna 40 %:lla ja muissa röntgeneissä normaalihinta korotettuna 30 %:lla.

Hammaskuvauksen tutkimuskoodit muuttuvat

Hampaiston ja leuan panoraamakuvaus PTG (koodilla EB1HA) sisältää jatkossa lausunnon. Tutkimus ilman lausuntoa pyydetään koodilla EB1YA. Myös muut hammaskuvauksen koodit muuttuvat.

Silmänpohjakuvaukset

Uutena tutkimuksena HUS-Kuvantaminen aloittaa jäsenkunnille silmänpohjakuvaukset 2016. Tutkimukset ovat saatavina kunnittain erillisten sopimusten mukaisesti.

Tietokonetomografiatutkimuksiin liittyvä 3D-työasemantyö

Sydämen, sepelvaltimoiden ja paksusuolen laajoihin ja erittäin laajoihin TT-tutkimuksiin sekä aivo- ja kaulavaltimoiden TT-tutkimuksiin sisältyvä työasematyö on aikaisemmin veloitettu erillisenä palveluna. Ensi vuoden alusta näiden tutkimusten kirjauskäytäntöjä yksinkertaistetaan: työasematyöskentely sisällytetään vakioidusti kyseisten tutkimusten hintaan. Muiden tutkimusten yhteydessä työasematyö veloitetaan edelleen erillisenä palveluna.

Magneettitutkimusten nimikkeet selkiintyvät

Jatkossa magneettitutkimusten nimikkeissä näkyy vain tutkimuksen laajuus (suppea, perus, laaja tai erittäin laaja), Tesla-merkinnät jäävät pois. Radiologi päättää tutkimuksen laajuudesta lähetetietojen ja kysymyksen asettelun perusteella.

PET-TT-tutkimusten koodisto laajenee

Koko kehon ja eturauhasen aineenvaihdunnan PET-TT-tutkimukset sekä estrogeeni- ja somatostatiinireseptorien PET-TT-tutkimukset on vuoden alusta lähtien tilattavissa sekä varjoaineella että ilman.

Hinnastot

 

Tulosta
3.12.2015 13:29