Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Eteläisen syöpäkeskuksen johtajaksi valittu Mika Mustonen

Eteläisen syöpäkeskuksen johtajaksi valittu Mika Mustonen

Eteläisen syöpäkeskuksen (FICAN South) johtajaksi on valittu syöpäbiologiasta väitellyt filosofian tohtori ja farmakologian dosentti Mika Mustonen. Hän aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. Mika Mustonen on toiminut aiemmin Orionin tutkimusjohtajana.
 


Eteläinen syöpäkeskus (FICAN South), jonka sopijaosapuolina ovat HUS, Helsingin yliopisto, Carea, Eksote ja PHHYKY perustettiin vuonna 2018 HUSiin ja sen hallinto toimii HUS Syöpäkeskuksessa. Eteläisen syöpäkeskuksen tehtävänä on syövän ehkäisyn, diagnostiikan, hoidon ja kuntoutuksen yhteensovittaminen sekä syöpätutkimuksen integrointi ja kehittäminen Etelä-Suomen alueella.

 
FICAN South on yksi viidestä yliopistollisiin keskussairaaloihin perustetuista kansallisen syöpäkeskuksen (FICAN) alueellisista syöpäkeskuksista. Muut sijaitsevat Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa.
Alueellisten syöpäkeskusten tavoitteena on parantaa ja yhdenmukaistaa syövän hoitoa ja edistää syöpätutkimusta omalla alueellaan sekä valtakunnallisesti yhteistyössä muiden alueellisten syöpäkeskusten kanssa. FICAN South rahoittaa useita tieteellisiä tutkimushankkeita ja kliinisiä kehityshankkeita vuonna 2019.
 
- Hienoa, että saimme Eteläisen syöpäkeskuksen johtoon dosentti Mika Mustosen. Hänellä on pitkä kokemus ja näyttöjä menestyksekkäästä syöpälääkehoitojen kehittämisestä ja tutkimuksesta, sanoo HUSin johtajaylilääkäri ja Eteläisen syöpäkeskuksen ohjausryhmän puheenjohtaja Markku Mäkijärvi. Yksi Eteläisen syöpäkeskuksen kiireellisimmistä tehtävistä on lisätä potilaille avoinna olevien syöpätutkimusten määrää  ja tiivistää yhteistyötä perustutkijoiden ja kliinisten tutkijoiden välillä.
Tulosta
29.8.2019 9:52