Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Esmya-lääkitystä käyttävien potilaiden maksa-arvoja tulee seurata säännöllisesti

Esmya-lääkitystä käyttävien potilaiden maksa-arvoja tulee seurata säännöllisesti

 
Esmya-lääkitystä (ulipristaaliasetaatti) käytetään kohdun myoomien ja niistä johtuvien oireiden hoitoon. Esmya on ollut Suomen markkinoilla noin kolmen vuoden ajan. Euroopassa on kuvattu Esmyan käyttöön liittyviä vakavia maksan toimintahäiriöitä. Tapauksia on ollut yhteensä neljä yli 600 000 Esmyan käyttäjän joukossa. Suomessa ei ole vastaavia tapauksia havaittu.

Euroopan lääketurvallisuusviranomaiset (EMA, European Medicines Agency) selvittävät Esmya-lääkkeen käytön turvallisuutta. Työ on vielä kesken. Tuloksien valmistumista odotellessa EMA on antanut seuraavat suositukset:
  • Uusia Esmya-hoitoja ei tule aloittaa, eikä aloitettuja Esmya-hoitojaksoja uusia.
  • Potilaita, jotka käyttävät Esmyaa, kehotetaan ottamaan yhteyttä hoitopaikkaansa maksa-arvojen seurannan järjestämiseksi. Mikäli Esmya sopii hyvin, ja siitä on potilaalle hyötyä, tulee maksa-arvot tarkistaa kerran kuukaudessa käytön turvallisuuden varmistamiseksi.
     
Mikäli käytätte Esmya-lääkitystä, otattehan ystävällisesti yhteyttä hoitopaikkaanne maksa-arvojen seurannan järjestämiseksi.
 
Linkki Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen suomenkieliseen yhteenvetoon: http://www.fimea.fi/-/esmyaa-myoomien-hoidossa-kayttavien-maksa-arvoja-tulee-seurata-saannollisesti
Tulosta
13.2.2018 12:24