Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Lasse Lehtonen: Diagnostiikkakeskuksen missiona on tuottaa terveyttä

Lasse Lehtonen: Diagnostiikkakeskuksen missiona on tuottaa terveyttä

Terveyden tuottaminen diagnostiikan keinoin, kliinikkoasiakkaan työn helpottaminen ja potilasasiakkaan sujuva asiointikokemus – tässä on muutamia uuden Diagnostiikkakeskuksen toiminnan suuntaviivoja.
 
diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen

HUSLAB ja HUS Kuvantaminen yhdistyvät virallisesti uudeksi tulosalueeksi heinäkuun alusta.

Huhtikuussa diagnostiikkajohtajana aloittanut Lasse Lehtonen on tarttunut tiiviisti uuden tulosalueen valmistelutyöhön.

– HUSin strategisena tavoitteena on laajentaa diagnostisen tulosalueen toimintaa koko erityisvastuualueellemme ja lisätä yhteistyötä myös muiden yliopistosairaaloiden ja sairaanhoitopiirien kanssa. Diagnostiikkakeskus vahvistaa HUSLABin ja HUS Kuvantamisen valtakunnallista asemaa ja kilpailukykyä diagnostisten palveluiden tuottajana, hän painottaa.

Asiakkaan palvelukokemusta kehittämään


Etenkin Suomen laboratoriomaailmassa on ollut viime aikoina liikehdintää ja kilpailu on kiristynyt. Oulun, Tampereen ja Turun alueiden yhteistä laboratorioyhtiötä on selvitetty vuoden 2018 lopusta.

– Tampereella FIMLAB pyrkii laajentumaan voimakkaasti. Eroamme siinä, että osakeyhtiön tavoitteena on tuottaa voittoa omistajilleen, mutta meillä on julkisena toimijana myös laajempi missio tuottaa ja vaalia terveyttä diagnostiikan avulla. Seuraamme alan kehitystä ja vastaamme tuleviin terveyshaasteisiin, kustannustehokkuutta toki unohtamatta, Lehtonen painottaa.

Diagnostiikkakeskus haluaa näyttäytyä asiakkailleen yhtenäisenä ja diagnostiikan parhaana osaajana.

– Kliinikkoasiakkaillemme näyttäydymme yhtenäisenä diagnostiikkakeskuksena, joka tukee kaikin tavoin potilaan hoitoa ja mahdollistaa yhtenäiset hoitopolut. Tarjoamme yhdenvertaiset palvelut asiakkaillemme kaikkialla alueellamme, Lehtonen painottaa.

Potilasasiakkaille yhtenäinen ja miellyttävä asiakaskokemus voi merkitä esimerkiksi yhtenäistä ajanvarausjärjestelmää ja myöhemmin myös toimitiloja.

Lasse Lehtosen tausta on kahdella alalla, lääketieteessä ja oikeustieteessä. Vuosina 2002–2009 hän toimi HUSLABin hallinnollisena osastonylilääkärinä ja oli silloisen toimitusjohtajan Lasse Viinikan kanssa luomassa uutta laboratorioliikelaitosta ja sen organisaatiota.

Vuodesta 2009 Lehtonen on toiminut HUSin hallintoylilääkärinä.


Tulosta
29.5.2019 15:18