Potilaiden kertomaa


Heartmate-potilaat.jpg

​Uusi apupumppu siltana sydänsiirtoon

 
Tamperelainen 64-vuotias Andrei Podgoretskii sai Suomen ensimmäisen Heartmate3-apupumpun huhtikuussa. 68-vuotias Matti Tervonen Raahesta oli Suomen toinen Heartmate3-apupumpun saaja.
 
Antti-Uski-tarina.jpg

​Paluu arkeen vuosien
hengenahdistuksen jälkeen

 
Vuonna 2010 nyt 37-vuotiaalla Antti Uskilla todettiin vaskuliitti eli verisuonen tulehdus. Seuraavana vuonna todettiin, että keuhkot eivät toimi kunnolla.
 
Matti-Kivi-tarina.jpg

​”Mä olen hengissä”

 
Vuoden 2016 tammikuussa nykyään 64-vuotias Matti Kivi käveli Aleksanterinkadulla Helsingissä, kun yhtäkkiä pimeni kesken askeleen.

Lue Matin tarina
 
Tero-Hamalainen-internet.jpg

Sydänsiirron kautta uusi elämä


37-vuotiaalla Tero Hämäläisellä alkoi toukokuussa vuonna 2016 yskä, joka ei loppunut.
 
Tero Hämäläinen intra.jpgAluksi luultiin, että kyseessä oli pahenemisvaihe astmassa, jota Hämäläinen oli sairastanut lapsesta saakka. Kesä meni kitkutellessa astmalääkkeiden kanssa, ja
lopulta Hämäläinen pääsi keuhkolääkärille.

Lue Teron tarina

Riitta-Pyorre-internet.jpg

​Harmaa olemus vaihtui elämäniloon keuhkonsiirron myötä

 
Riitta Pyörteellä, 65, todettiin keuhkofibroosi jo vuonna 2004. Tätä ennen Pyörre oli sairastanut useita keuhkokuumeita ja hänestä oli lenkillä tuntunut, ettei jaksa enää nousta ylämäkeä ylös.

Lue Riitan tarina
Toivo-Ihanainen-internet.jpg

​Sydämen apupumppu auttoi palaamaan entiseen elämään

 
Lähes 15 vuotta sitten nyt 68-vuotias Toivo Ihanainen huomasi väsyvänsä lenkillä tavanomaisesta poiketen. Intohimoisena liikkujana hän päätteli, ettei kaikki ollut hyvin.

Lue Toivon tarina