Suu- ja leukasairaudet

Suu- ja leukasairauksien linjassa toimivat suu- ja leukakirurgian, kliinisen hammashoidon ja hampaiston oikomishoidon (ortodontian) erikoisalat. Rekonstruktiivisessa kirurgiassa suu- ja leukasairauksien klinikka on yksi maailman johtavia klinikoita kantasolututkimustulosten soveltamisessa kliiniseen hoitotyöhön. Kirurgisten hoitojen 3D-suunnittelussa ja kehittämisessä klinikka on yksi Euroopan johtavia klinikoita − yhteistyötä tehdään sekä kotimaisten että ulkomaisten laite- ja ohjelmistovalmistajien kanssa. Kirurgiassa uutena tutkimuskohteena ovat biomateriaalit. 
 
Erikoissairaanhoitoa vaativat suun ja leukojen sairaudet hoidetaan Suu- ja leukasairauksien klinikassa, jossa on onkariologian, endodontian, parodontologian ja protetiikan erikoisosaamista. Tärkeä ja kasvava työkenttä on yleissairauden tai sairauden hoidon johdosta tehtävä suun infektiofokusten saneeraus.
 
Lisäksi klinikassa hoidetaan vaikeaan yleissairauteen tai syndroomaan liittyvät ikenien ja limakalvojen tulehdukselliset ja kehitykselliset muutokset; iho- ja autoimmuunitauteihin sekä reumasairauksiin liittyvät suun limakalvosairaudet sekä lasten tai nuoruudessa alkavien hampaiden kiinnityskudossairaudet.
 
Vaikeiden purentavirheiden, joiden hoito vaatii sekä hampaiston oikomishoitoa että kirurgista hoitoa, hoidot on keskitetty Suu- ja leukasairauksien klinikkaan. Purennan kuntoutuksessa haastavan potilasryhmän muodostavat suusyöpäpotilaat ja potilaat, joilla on laajat synnynnäiset hammaspuutostilat.
  
Linjajohtaja Risto Kontio, p. 09 471 88392
Ylihoitaja Carita Sainio, p. 09 471 75023