Neurokirurgia

HUS-alueen neurokirurgia on keskitetty Hyksin Neurokirurgian klinikkaan Töölön sairaalassa. Klinikassa hoidetaan kaikki HUS-alueen sekä Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien neurokirurgiset potilaat. Klinikkaan on keskitetty aivovaltimoiden ohitusleikkaukset koko Suomen alueelta, ja lisäksi muualta Suomesta sekä ulkomailta klinikkaan lähetetään hoidettavaksi hankalia kallonpohjan kasvaimia, aivovaltimopullistumia ja verisuoniepämuodostumia. Leikkauksia tehdään tänä vuonna yli 3500 ja Päijät-Hämeen myötä lähemmäs 4000.
 
Epilepsiakirurgia on valtakunnallisesti keskitetty Hyksiin ja Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Hyksin Neurokirurgian klinikalla on vahva osaaminen lasten neurokirurgiassa ja Helsingissä toimiikin Suomen ainoa ympärivuorokautinen lasten neurokirurginen päivystys.
 
Hyksin Neurokirurgian klinikka on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu huippuluokan erityisosaamisestaan kaikilla neurokirurgian hoidon alueilla. Klinikkaa pidetään Euroopan johtavana keskuksena aivoverisuonien mikroneurokirurgisessa leikkaushoidossa, ja myös maailmanlaajuisesti se sijoittuu parhaiden yksiköiden joukkoon.
 
Neurokirurgian klinikka on aivoverisuonisairauksien sekä keskivaikeiden ja vaikeiden aivovammojen leikkausmäärän osalta maailman suurimpia yksiköitä. Vuosittain hoidetaan yli 3000 potilasta. Helsingissä vierailee vuosittain 100-200 ulkomaista neurokirurgia hakemassa oppia mikroneurokirurgian uusimmista leikkausmenetelmistä.

Linjajohtaja Mika Niemelä, p. 050 427 0387
Ylihoitaja Ritva Salmenperä, p. 09 471 87242