Plastiikkakirurgia

Plastiikkakirurgia on yksi Tukielin ja plastiikkakirurgia -tulosyksikön kolmesta linjasta. Linja vastaa kaikista plastiikkakirurgisista toimenpiteistä HYKS-alueella. Linjaan kuuluvissa yksiköissä Töölön ja Jorvin sairaaloissa hoidetaan myös vaativia erityistason potilaita muualta HUS-piiristä, Hyksin erityisvastuualueelta (Kymenlaakso ja Etelä-Karjala) sekä muualta Suomesta.

Valtakunnallisesti plastiikkakirurgian linjaan on keskitetty vaativien palovammojen hoito ja transsukupuolisten kirurgia. Linjaan kuuluvassa huuli- ja suulakihalkiokeskuksessa HUSUKEssa hoidetaan halkiopotilaita keskitetysti koko Suomen alueelta. HUSUKEen kuuluva kraniofakiaalikeskus on kansainvälisesti tunnustettu kallon epämuodostumiin erikoistunut yksikkö.

Plastiikkakirurgian linja on ansioitunut myös sarkoomien, pään ja kaulan alueen kasvainten sekä tapaturmien aiheuttamien kudospuutosten korjaavassa kirurgiassa.

Vuosittain plastiikkakirurgian linjassa tehdään noin 4000 kirurgista toimenpidettä leikkaussaleissa ja 2000 poliklinikalla.

Linjajohtaja: Patrik Lassus