Orton Oy

Orton Oy on HUSin 100 % omistama yksityissairaala Helsingin Ruskeasuolla. Kesällä 2020 tapahtuneessa fuusiossa Orton Oy ja HUSin omistama HYKSin Oy yhdistyivät yhdeksi kokonaisuudeksi. 

Uusi Orton on Suomen laajin vaativan erikoissairaanhoidon yksityinen tuottaja. Sen vahvuusalueita ovat ortopedia - erityisesti tekonivel- ja selkäkirurgia - sekä kivunhoidon ja kuntoutuksen palvelut. Ortoniin yhdistyessään HYKSin Oy toi tarjontaan mukaan HUSin korkeatasoiset erikoissairaanhoidon palvelut. Niitä tuottavat yliopistosairaalan kokeneet lääkärit ja muut hoidon ammattilaiset virka-ajan ulkopuolella. Palvelut tuotetaan HUSin sairaaloissa hyödyntäen vapaana olevia tiloja ja laitteita.

Ortonin asiakkaita ovat hoitonsa itse tai vakuutuksensa kautta maksavat yksityishenkilöt, kotimaiset ja kansainväliset vakuutusyhtiöt, valtiot ja sairauskassat. Osa palveluista tuotetaan ulkomaisille asiakkaille. 

Samassa talossa Ortonin yksityistoiminnan kanssa Ruskeasuolla toimii myös HUSin julkisen palvelutoiminnan yksiköitä kuten HUS Kipuklinikka ja HUS Silmäklinikka sekä HUS Hyytymishäiriöyksikkö.

Ortonin toimitusjohtajana toimii Markus Orava.

Ortonin ja HYKSin Oy:n uudet yhtenäiset nettisivut Orton-nimen alla avautuvat syyskuussa 2020.