Logistiikkapalvelut

Vapautamme hoitohenkilökunnan työaikaa potilastyöhön
 
 
HUS Logistiikan logistiikkapalvelut vastaavat kokonaisvaltaisesti hoito- ja yleistarvikkeiden logistisesta prosessista tavarantoimittajalta parhaimmillaan aina hoitotilanteeseen saakka.
 
Kaikkien logististen palveluidemme tarkoituksena on vapauttaa hoitohenkilökunnan työaikaa heidän ydinosaamiseensa eli varsinaiseen hoito- ja potilastyöhön.
 
Varastointi- ja kuljetuspalvelut
 
Logistiikkakeskuksemme sijaitsee Vantaankoskella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Siellä on vastaanotto- ja lähettämötoimintojen lisäksi keskusvarastomme, jossa varastoimme noin 5 500 tilatuinta tuotenimikettä.
 
Muut tuotteet saapuvat toimittajilta logistiikkakeskuksellemme asiakastilausten perusteella, ja ne yhdistetään asiakkaiden varastoltamme tilaamiin tuotteisiin. Lähetykset toimitetaan tilaajalle normaalin toimituspäivän yhteydessä. 
 
Pieni osa tuotteista toimitetaan suoraan tavarantoimittajalta tilaajalle. Koko tuotevalikoimamme kattaa noin 70 000 nimikettä.
 
Koordinoimme logistiikkakeskuksessa jakelukuljetuksia varastolta asiakkaille.
 
Sairaalansisäiset logistiikkapalvelut
 
Palvelemme asiakkaita myös sairaaloiden ja muiden hoitoyksiköiden sisällä: logistiikka-alan ammattilaiset huolehtivat erilaisten materiaalien kuljettamisesta sekä kertakäyttöisten hoitotarvikkeiden saatavuudesta osastoilla.
 
Vastaamme erilaisten materiaalien kuljetuksista HUSin sairaaloiden sekä muiden asiakkaidemme toimipisteiden sisällä. Sairaalansisäisiä tavarankuljetuksia ovat esimerkiksi ateria-, pyykki- ja jätekuljetukset sekä kertakäyttöisten hoitotarvikkeiden kuljetukset. Lisäksi kuljetamme sovitusti muitakin materiaaleja, kuten instrumentteja, lääkkeitä ja lääkintälaitteita.
 
Yksi asiakkaille tarjoamistamme palveluista on täyttöpalvelu, jossa logistiikkatyöntekijämme tilaavat ja hyllyttävät kertakäyttöiset hoitotarvikkeet asiakkaan tiloissa sijaitsevaan täyttöpalveluvarastoon. Lisäksi työntekijämme vastaavat tuotteiden päiväyshallinnasta sekä varaston valikoiman tarkoituksenmukaisuudesta yhdessä asiakkaan kanssa.
 
Lisäksi tarjoamme erillisen hoitologistikkopalvelun, jossa hoitologistikot vastaavat siitä, että toimenpiteissä tarvittavat kertakäyttöiset perushoitotarvikkeet sekä potilaskohtaiset hoitotarvikkeet ovat hoitotilanteiden mukaiset, oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa hoitologistikkomme vastaavat osaston optimaalisesta tuotevalikoimasta ja siitä, että tuotteita on riittävästi.