Espoon apuvälinepalvelut

Apuvälineyksikkö, 1. krs
 
 
 
Postiosoite
PL 800, Espoon sairaala
00029 HUS
 
Asiakaspalvelupuhelin
arkisin klo 9–11
09 471 74200  
Valinta 1. huoltoasiat
Valinta 2. maksusitoumusasiat
Valinta 3. apuvälinelainaukset
HUOM! Valinta 3 on käytössä keskiviikkoisin ainoastaan klo 1011 välillä, muina päivinä valinnat ovat käytössä normaalisti.

Aukioloajat
ma, ti, to klo 8–16              
ke 10–16
pe 8–14

Poikkeavat aukioloajat (klo 8-14)
- kiirastorstai
- vappuaatto 30.4. (jos arkipäivä)
- juhannuksen aatonaatto
- 23.12. (jos arkipäivä)
- uudenvuoden aatto (jos arkipäivä)

Kesän aukioloajat 24.6-11.8.2019
ma, ti, to ja pe klo 8-14
ke klo 10-16 
  
Espoon apuvälineyksikkö lainaa apuvälineitä espoolaisille, joiden toimintakyky on heikentynyt sairauden, vamman tai ikääntymisen vuoksi. Palvelut ovat maksuttomia. Asiakas huolehtii pääasiassa itse apuvälineen kuljetuksesta sekä puhtaana ja käyttökuntoisena pitämisestä.
Ilman ajanvarausta tai lähetettä voi tulla lainaamaan tavallisimpia apuvälineitä. Näitä ovat mm. kyynärsauvat, rollaattori, peruspyörätuoli, suihkutuoli, wc-korottaja, tarttumapihdit ja sukanvetolaite. Saapuessanne apuvälineyksikköön ilmoittautukaa KELA-kortilla tai henkilötunnuksen avulla odotustilassa olevaan automaattiin.
Edellytämme etukäteen ajanvarausta, kun apuvälineen lainaukseen liittyy yksilöllinen arviointi ja sovitus. Ajanvaraus yksilölliseen arviointiin ja sovitukseen tehdään olemalla suoraan yhteydessä joko Anni Pasoon tai Heli Guliniin, suorat puhelinnumerot löytyvät tämän sivun lopussa.
 
Apuvälineiden palautus
Apuvälineitä voi palauttaa parkkihallin K1-tasolla olevaan apuvälineiden palautustilaan ma–su klo 7–21.30. Apuvälineissä on lainausnumero (viivakoodi), jonka avulla henkilökunta palauttaa apuvälineet lainaajalta.

Maksusitoumuksella hankittavia apuvälineitä ovat mm. tukisukat, rintaproteesit, peruukit, yksilölliset niveltuet ja tukipohjalliset.
 
Maksusitoumusasioissa valitkaa asiakaspalvelupuhelimessa vaihtoehto 2 ”maksusitoumusasiat”.
 
Apuvälineen huolto- tai korjaustarpeesta edellytämme ajanvarausta. Näissä asioissa valitkaa asiakaspalvelupuhelimessa vaihtoehto 1 ”huoltoasiat”. Ainoastaan pikahuollot tehdään odottaessa. Pikahuoltoja ovat mm. jarrujen korjaus ja renkaiden vaihto tavallisimpiin apuvälineisiin.

Muut yhteystiedot
Anni Paso, toimintaterapeutti (nostolaitteet, sängyt, pienapuvälineet) 
puh. 040 1942996
 

Heli Gulin, fysioterapeutti (yksilölliset liikkumisen apuvälineet, seisomatelineet)
puh. 040 1946670
 
Nina Mäkinen, huollon sihteeri
(soitto suoraan vain kiireellisissä asioissa, esim. nostolaitteiden tai vammaispalvelun taso- ja porrashissien ja ovikoneistojen korjaustarpeissa).  
puh. 040 183 9620