HUS Apuvälinekeskus

Käyntiosoite: Invalidiliiton esteetön toimitalo, 2. kerros
Mannerheimintie 107 (sisäänkäynti: Nauvontie 8), Helsinki

Postiosoite: PL 671, 00029 HUS

Ajanvaraus (sekä lasten että aikuisten apuvälineasiat) 09 471 80520.
Ma-pe klo 9-11 sekä 12-14

Huoltopyynnöt (sekä lasten että aikuisten apuvälineiden huollot) 09 471 75499
Ma-pe klo 9-11 sekä 12-14

Apuvälinekeskus sijaitsee Invalidiliiton toimitalossa Helsingin Ruskeasuolla. Apuvälinekeskuksessa työskentelee n. 40 apuvälinealan ammattilaista. Olemme erikoistuneet erityisen vaativien apuvälineiden potilastyöhön sekä apuvälineiden hankintoihin ja kunnossapitoon. Toiminta on käynnistynyt 1.1.2012. Toiminta on alkanut erikoissairaanhoidosta, mutta laajenee tulevaisuudessa kattamaan myös perusterveydenhuollon apuvälinetoiminnan tukipalveluja ns. alueellisena Apuvälinekeskuksena. Ensimmäisenä alueen kuntana Espoon kaupungin perusterveydenhuollon apuvälinepalvelut siirtyvät osaksi HUS alueellista apuvälinekeskuksen toimintaa 2.3.2017. Kts. erillinen tiedote asiasta.

Kommunikoinnin apuvälineet, Tietoteekki
Tietoteekki tarjoaa palveluja lapsille ja aikuisille, jotka tarvitsevat kommunikoinnin tueksi laajan kommunikointikansion, tabletilla toimivan kommunikointisovelluksen tai vaikkapa katseella tai päähiirellä ohjattavan tietokoneen. Lue lisää Tietoteekistä.

Apuvälinekeskuksen visio
HUS Apuvälinekeskus on oman toiminta-alueensa edelläkävijä ja suunnannäyttäjä, jonka laadukkaat palvelut ovat haluttuja. Se on innovatiivinen ja ammattimaisesti toimiva apuvälinepalvelu-organisaatio, jonka palvelut ovat asiakaslähtöisiä, oikea-aikaisia ja joustavia. Kyvykkyys näkyy tehokkaina ja innovatiivisina tapoina järjestää asioita, hioa toimintaprosesseja ja kehittää osaamista. Apuvälinekeskus on haluttu ja vetovoimainen työpaikka, jossa toimitaan moniammatillisessa ympäristössä asiakkaan parasta ajatellen.


Apuvälineen elinkaaren hallinta
Apuvälinekeskus vastaa keskitetysti potilaiden käyttöön tarkoitettujen apuvälineiden hankinnoista, varastojen hallinnasta ja toiminnasta, apuvälineiden huolto- ja korjauspalveluista, ja osasta apuvälineisiin liittyvistä kuljetuspalveluista.


Erityisen vaativa potilastyö
Apuvälinekeskus tarjoaa palveluja kaikkiin lasten kierrätettävien apuvälineiden sekä aikuisten sähköisten liikkumisen apuvälineiden sekä kommunikoinnin apuvälineiden käyttöönottoon ja ylläpitoon. Apuvälinekeskuksen asiakkaaksi pääsemiseen tarvitaan lääkärin lähete.


Asiantuntijapalvelut
Apuvälinekeskus vastaa HUS alueen apuvälinepalveluihin liittyvän osaamisen kehittämisestä ja osaamisverkoston muodostamisesta, yhteisistä saatavuus-perusteiden ylläpidosta yhdessä jäsenkuntien kanssa ja apuvälineisiin ja apuvälinepalveluihin liittyvästä neuvonnasta.

 

 Yhteystiedot

 
:


. .