Tytäryhtiöt

HUS-Kiinteistöt Oy  

 
HUS-Kiinteistöt Oy on kuntayhtymän omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö, joka HUSin hankintayksikkönä vastaa sopimusten mukaisten HUSin kiinteistöjen ylläpidon, rakennuttamisen sekä turva- ja tilapalveluiden tuottamisesta.
 

HYKSin Oy

 
HYKSin kliiniset palvelut Oy – lyhyemmin HYKSin, tarjoaa HUSin erikoissairaanhoidon huippuosaamista yksityisesti niin suomalaisille kuin ulkomaisillekin potilaille.
 
HYKSin Oy:n lääkärit ja muu henkilökunta edustavat HUSin parasta osaamista. Palvelut tuotetaan hyödyntämällä HUSin vapaita tiloja ja laitteita eli pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin.
 
HYKSin Oy on erikoistunut sellaiseen erityisasiantuntemusta ja –palvelutasoa edellyttävään sairaanhoitoon, jota ei ole suomessa eikä kansainvälisestikään ole yksityisesti laajalti tarjolla.
 
Tavoitteena on tarjota Euroopan parasta sairaanhoitoa yksityisesti.
 
Palveluita tarjoataan kattavasti useilla eri erikoisaloilla.
 

Uudenmaan Sairaalapesula Oy

 
Uudenmaan Sairaalapesula Oy on HUS-kuntayhtymän tytäryhtiö, joka on erikoistunut sairaalatekstiilien vuokraukseen ja huoltoon. Tuoteryhmiä ovat muun muassa liinavaatteet, potilasvaatteet, henkilökuntavaatteet ja leikkaustekstiilit.

Tuotantotilat sijaitsevat Keravalla. Pesula huoltaa HUSin sairaaloiden sekä Helsingin kaupungin yksiköiden tekstiilejä, mutta palvelee myös muita korkeaa hygieniatasoa edellyttäviä asiakkaita.
 

HUS-kuntayhtymä omistaa myös asunto-osakeyhtiöt Kiinteistö Oy Jorvi, Kiinteistö Oy Asolanrinne 1 ja VN Fastigheter. Lisäksi konserniin kuuluu osakkuusyhteisöjä, joista merkittävin on Oy Apotti Ab.