Tytäryhtiöt

HUS Kiinteistöt Oy  

 
HUS-Kiinteistöt Oy on kuntayhtymän omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö, joka HUSin hankintayksikkönä vastaa sopimusten mukaisten HUSin kiinteistöjen ylläpidon, rakennuttamisen sekä turva- ja tilapalveluiden tuottamisesta.
 

Orton Oy

 

Orton Oy on HUSin 100 % omistama yksityissairaala Helsingin Ruskeasuolla. Kesällä 2020 tapahtuneessa fuusiossa Orton Oy ja HUSin omistama HYKSin Oy yhdistyivät yhdeksi kokonaisuudeksi. 

Uusi Orton on Suomen laajin vaativan erikoissairaanhoidon yksityinen tuottaja. Sen vahvuusalueita ovat ortopedia - erityisesti tekonivel- ja selkäkirurgia - sekä kivunhoidon ja kuntoutuksen palvelut. Ortoniin yhdistyessään HYKSin Oy toi tarjontaan mukaan HUSin korkeatasoiset erikoissairaanhoidon palvelut. Niitä tuottavat yliopistosairaalan kokeneet lääkärit ja muut hoidon ammattilaiset virka-ajan ulkopuolella. Palvelut tuotetaan HUSin sairaaloissa hyödyntäen vapaana olevia tiloja ja laitteita.

Ortonin asiakkaita ovat hoitonsa itse tai vakuutuksensa kautta maksavat yksityishenkilöt, kotimaiset ja kansainväliset vakuutusyhtiöt, valtiot ja sairauskassat. Osa palveluista tuotetaan ulkomaisille asiakkaille. 

Tavoitteena on tarjota Euroopan parasta sairaanhoitoa yksityisesti. Palveluita tarjotaan kattavasti useilla eri erikoisaloilla.
 

Uudenmaan Sairaalapesula Oy

 
Uudenmaan Sairaalapesula Oy on HUS-kuntayhtymän tytäryhtiö, joka on erikoistunut sairaalatekstiilien vuokraukseen ja huoltoon. Tuoteryhmiä ovat muun muassa liinavaatteet, potilasvaatteet, henkilökuntavaatteet ja leikkaustekstiilit.

Tuotantotilat sijaitsevat Keravalla. Pesula huoltaa HUSin sairaaloiden sekä Helsingin kaupungin yksiköiden tekstiilejä, mutta palvelee myös muita korkeaa hygieniatasoa edellyttäviä asiakkaita.
 

HUS-kuntayhtymä omistaa myös asunto-osakeyhtiöt Kiinteistö Oy Jorvi, Kiinteistö Oy Asolanrinne 1 ja VN Fastigheter. Lisäksi konserniin kuuluu osakkuusyhteisöjä, joista merkittävin on Oy Apotti Ab.