Siirry pääsisältöön

HUS rokottaa potilaitaan ja heidän lähipiiriään influenssaa vastaan, Meilahdessa myös koronarokotukset

Influenssarokotukset ovat tärkeä osa potilasturvallisuustyötämme. Suosittelemme tutkimuksiin tai hoitoon tuleville influenssa- ja koronavirusrokotuksia. 

Riskiryhmillä influenssa- ja koronarokotteen on tärkeää, koska suurella todennäköisyydellä molemmat epidemiat esiintyvät samanaikaisesti.

HUSin sairaaloissa influenssarokotuspisteet ovat auki marras-joulukuussa. Koronarokotuksia annetaan vain Meilahden sairaalassa. 

Rokotukset annetaan ilman ajanvarausta. Ensimmäiset päivät voivat olla ruuhkaisia, joten varauduthan jonottamaan. Vaihtoehtoisesti voit tulla myös myöhempänä ajankohtana. 

Rokotuspisteillä kiinnitetään erityistä huomiota rokotettavien ja henkilökunnan turvallisuuteen. Rokotukseen tulee saapua ilman infektio-oireita, noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä olla suu-nenäsuojain tai FFP-hengityksensuojain päällä. Kasvomaskeja on saatavilla myös rokotuspisteillä. 

Rokotuspisteitä on viidessä HUSin sairaalassa: Meilahti, Syöpäkeskus, Uusi lastensairaala, Kirurginen sairaala ja Hyvinkää. Lapsia rokotetaan vain muutamassa sairaalassa, katso tarkemmat tiedot alla olevasta linkistä. 

Meilahden sairaalan rokotuspiste on auki 31.10.-9.12.2022 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. 

Riskiryhmistä löytyy tarkempaa tietoa THL:n verkkosivuilta tästä linkistä.